|

Trump'tan provokatif paylaşım: İsrail için büyük gün!

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'de 41 Filistinlinin İsrail askerleri tarafından şehit edildiği sırada Twitter hesabından bugünü 'İsrail için büyük gün' olarak adlandırdı. Trump, takipçilerine açılışı Fox News'tan izlemeleri çağrısında bulundu.

Yeni Şafak
16:50 - 14/05/2018 Pazartesi
Diğer
​ABD Başkanı Donald Trump
​ABD Başkanı Donald Trump

İşgalci İsrail, Filistinlilere saldırarak 41 kişiyi şehit ederken ABD Başkanı Trump, Twitter'dan provokatif bir mesaj paylaştı. ABD Başkanının attığı twit, Müslüman aleminde tepkiye neden oldu.

Trump, ABD'nin Kudüs Büyükelçiliğinin açılışının yapılmasına saatler kala Twitter'dan, "İsrail için büyük gün" ifadelerini kullandı.


ABD'nin Kudüs büyükelçiliğinin açılış törenine, ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump ve damadı Jared Kushner'in de aralarında bulunduğu üst düzey ABD'li yetkililer katıldı.

ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs'teki büyükelçiliğin açılışı sırasında video yoluyla konuşma yaptı. Kudüs'teki büyükelçilikte toplananlara seslenen Trump, konuşmasında 'ABD bölgede kalıcı bir barış anlaşmasını sağlamaya sadık olmayı sürdürüyor' şeklinde konuştu.

#ABD
#İsrail
#Filistin
6 yıl önce