|

23 yeni iş kulübü 24 bin kişiye fırsat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kararlılıkla sürdüreceğiz’ dediği istihdam seferberliğine katkı sağlayacak yeni iş kulüpleri geliyor. Bütçeden ayrılan 7 milyon lira kaynakla 23 iş kulübü açılacak

Nur Banu Aras
04:00 - 15/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 02:07 - 15/04/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Bütçeden ayrılan 7 milyon lira kaynakla 23 iş kulübü açılacak
Bütçeden ayrılan 7 milyon lira kaynakla 23 iş kulübü açılacak
İŞKUR, 2019 için hedeflenen 2.5 milyonluk istihdam paketinin geniş tabana yayılması için harekete geçerek, iş kulüpleri sayısını artırma kararı aldı. Böylece toplumun her kesiminden vatandaşın istihdam hareketinden yararlanmasının önü açılacak.
İŞKUR, işbaşı eğitim programı ve işverenlere vermiş olduğu teşviklerin yanı sıra iş kulüplerinin işlevselliğini artıracak.

ÇALIŞMAK İSTEYENE EĞİTİM

Bütçeden ayrılan 7 milyon lira kaynakla 23 iş kulübü açılacak ve mevcut iş kulüplerinin sayısı 60’a yükseltilecek. İş kulüplerinden bu yıl 24 bin kişinin yararlandırılması ve bunun 2 bin 900’ünün 15-24 arası gençlerden oluşması planlanıyor.

İş kulüpleri sayesinde kadınların, gençlerin, engellilerin ve uzun süreli işsizlerin iş hayatına katılmaları sağlanıyor. Çalışmak isteyen vatandaşlara 2 hafta boyunca eğitimler veriliyor. Mülakat teknikleri, işveren beklentileri, başvuru araçları, telefonla görüşme ve mülakat simülasyonları gibi programlar bir arada sunuluyor. Katılımcıların tespit edilen eksiklikler tamamlanarak istihdam edilmeleri sağlanıyor.

  • ‘Herkese göre iş var’ fikri
  • Dezavantajlı grupların kısa sürede işe girmelerini hedefleyen iş kulüpleri, iş arama motivasyonu kazandıracak. Ayrıca, herkese göre bir iş olduğu fikri aşılanacak. Öte yandan işsizlere iş arama kanalları da gösterilerek, kişilerin özgüveni yükseltilecek. İş kulübü eğitim liderleri, üyelerin kendi kişisel ve mesleki becerilerini ve yeteneklerini keşfetmelerinde yardımcı olacak.

#Recep Tayyip Erdoğan
#İŞ-KUR
5 yıl önce