|

Sanat samimiyet gerektirir

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen “Yedi Tepe Yedi Mekan Genç Edebiyat Festivali”nde, “Gençlik ve Edebiyat” ve “Genç Yazara Öğütler” oturumları, edebiyatseverlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

04:00 - 15/04/2019 الإثنين
Güncelleme: 00:20 - 15/04/2019 الإثنين
Yeni Şafak
Yazar ve şair Ali Ural
Yazar ve şair Ali Ural

TYB İstanbul Şubesi Kızlarağası Mehmed Ağa Medresesi’ndeki etkinlikte konuşan yazar Gökdemir İhsan, içinde yaşadığımız dönemi yarı eğitimliler dönemi olarak tanımladığını belirterek, “Eğitim maalesef son yüzyıllarda bilgilendirme şekline evrildi” dedi.

İhsan, gençlere Türkçe’yi iyi öğrenmelerini ve iyi kullanmalarını tavsiye ederek, “Arapça, Osmanlıca gibi dilleri öğrenmek gerekir. Antik Yunanca’yı bilim tarihi için bilmemiz gerekir. Tabii unutulmamalıdır ki dil öğrenmek için ana dilimizi iyi bilmemiz de elzemdir” ifadelerini kullandı.

GERÇEKLİKTEN BESLENİN

Yazar ve şair Ali Ural ise edebiyatta yaşın önemli olmadığını belirterek, “Gençlik zihinde olan bir şeydir. Samimiyet olmadan sanat olmaz, edebiyatın en büyük düşmanı yapmacıklıktır.” şeklinde konuştu.

Ural, edebiyatla uğraşan gençlerin samimiyetten ayrılmaması gerektiğini vurgulayarak, gençlerin yazdıkları metinlerde rastlantılara yer verirken dikkatli olmalarını ve hayatın gerçekliklerinden beslenmeyi ihmal etmemelerini tavsiye etti. Ural, “Edebi metinlerde ağırlıkların yani ayrıntıların atılmasılazımdır” diye konuştu.

#Ali Ural
#Mehmed Ağa
#Gökdemir İhsan
٪d سنوات قبل