|

Benzin ve motorindeki indirim ÖTV'ye yansıyacak

Döviz fiyatlarında sert düşüş sonrası akaryakıt fiyatlarına da indirimin yolu açıldı. Kurdaki düşüşten kaynaklı ortaya çıkan indirimlerin litre başına 2 lira ve üzerinde olması bekleniyor. Ancak Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre bugünden itibaren ürünlerin fiyatlarında yaşanan düşüş pompa yerine ÖTV'ye yansıyacak.

09:28 - 22/12/2021 Çarşamba
Güncelleme: 11:54 - 22/12/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Döviz fiyatlarındaki büyük düşüş sonrası akaryakıt fiyatlarında iki lira ve üzerinden indirim beklentisi oluştu.
Döviz fiyatlarındaki büyük düşüş sonrası akaryakıt fiyatlarında iki lira ve üzerinden indirim beklentisi oluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada gündeme getirdiği TL mevduata kur farkı uygulaması sonrası döviz fiyatlarında yüzde 30'dan fazla değer kaybı oldu.

Hafta başında 18 lira seviyesini aşan dolar yeni düzenlemenin açıklanmasının ardından 11 lira seviyelerine kadar geriledi.

Yeni güne dolar kuru 12,12, euro ise 13,70 seviyesinden işlem görerek başlarken döviz kurlarında yaşanan büyük düşüş akaryakıt fiyatlarına da indirim olarak yansıyacak.

yenisafak.com'un piyasa uzmanlarından aldığı bilgilere göre döviz kurlarında yaşanan düşüş sonrası akaryakıt fiyatlarına 2 lira ve üzerinde indirimin de yolu açıldı.

İNDİRİM ÖTV'YE YANSIYACAK


Ancak Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına, göre akaryakıt fiyatlarında kura bağlı olarak gerçekleşmesi beklenen indirim ötv tutarına eklenecek. bu nedenle akaryakıt fiyatlarında ötv matrahına ulaşana kadar indirim olmayacak.

DÖVİZDEKİ ÇEKİLME SONRASI ZAM DURDURULDU

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), bu gece yarısından itibaren akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam yapılacağını duyurmuş, zamla birlikte; benzinin litre fiyatında 62, motorinin litre fiyatında 55 ve LPG'nin litre fiyatında 57 kuruş fiyat artış yaşanacaktı. EPDK ise; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik tedbirlerin ardından yaşanan düşüş sebebiyle akaryakıt fiyatlarına yapılacak artışın durdurulduğunu açıkladı.

#Benzin
#Motorin
#Benzin indirim
#Motorin indirim
#Akaryakıt
#Benzin fiyatları
2 yıl önce