|

İş dünyasında yeni program heyecanı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, merakla beklenen 3 yıllık Yeni Ekonomik Program (YEP)’ı açıkladı. İş dünyası açılanan yeni ekonomi stratejisi ile ilgili umut dolu mesajlar yayınladı. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Yeni Ekonomi Programı’nın çok iyi çalışılmış bir paket olduğunu belirtti.

Haber Merkezi
04:00 - 21/09/2018 Cuma
Güncelleme: 02:04 - 21/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan
MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan

Kaan, “Dengelenme, Değişim ve Disiplin’ odaklı bu öngörüleriyle birlikte önümüzdeki süreçle ilgili olarak her türlü değerlendirmenin yapıldığını görüyoruz. 2019 için tüm dünyada beklenen daralmanın da aynı şekilde bu sürecin içine dahil edildiğini gördük” dedi. 2020 ve 2021 sonrasındaki değişimin çok iyi planlandığını kaydeden Kaan, “Dünyadaki daralmanın etkisini görüyoruz. Yurt dışından pompalanan bir algı var. Bu algıya karşı çıkıyoruz. 2 seneyi rahatlıkla atlatıp eski büyümemize döneceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.


ASKON: PİYASA İLE UYUMLU

ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, Yeni Ekonomi Programı’nın dengeleme, disiplin ve değişimi temel alan, piyasa ekonomisinin temel prensiplerinden hareketle gerçekçi, şeffaf, tutarlı ve uygulanabilir bir program olduğunu bildirdi. Cesur, büyüme hedefi ve hızı ile istihdamın piyasanın beklentisinde ve makul olduğunu belirtti. Mali disiplinin de önemli olduğunu vurgulayan Cesur, “Bizi moral ve motivasyon olarak yükselteceği kanaatindeyim. İnşallah el birliğiyle bu sıkıntıyı aşacağız. İnşallah arzulanan normalleşmeye kısa bir süre içerisinde kavuşuruz” dedi.


TÜMSİAD: DENGE BEKLENTİSİ ÇOK İYİ

TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan ise Bakan Albayrak’ın açıkladığı program ile alakalı şunları söyledi: “Orta Vadeli Plan ile ekonomi yıl ve yıl enflasyon, cari açık, istihdam ve ihracatta dengelenme sağlanacaktır. Ar-ge yatırımlarının devamı, teknoloji ve tarım bölgelerinin geliştirilmesi ve tüm Dünya’ya yönelik turizm planı temel adımlarımızdandır. 2021 yılına geldiğimizde mali disiplin ve denge ile işsizliğin yüze 10 seviyelerine gerilemesi ve büyümenin yüzde 5’in üzerinde gerçekleşmesi ekonomideki temel beklentilerimizdendir diyebiliriz.”


TİM: İHRACATA VURGU SEVİNDİRDİ

TİM Başkanı İsmail Gülle yaptığı değerlendirmede, “Teknik çalışmalarına dahil olduğumuz Yeni Ekonomi Programı (YEP) metninde sıklıkla ihracata vurgu yapılmasından son derece büyük mutluluk duyduk” dedi. Hedeflerin son derece gerçekçi belirlenmiş olduğunu belirten Gülle, bu sıkıntılı günlerin, hep birlikte daha çok çalışarak, daha fazla ihracat yaparak aşılacağını belirtti. Gülle, “Bu yıl hedefimiz 170 milyar doları aşmak. 2019 için belirlenen 182 milyar dolar mal ihracatı hedefini de yakalayacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.


DEİK: GERÇEKÇİ BİR PROGRAM

DEİK Başkanı Nail Olpak ise YEP için, “İstikrarı güçlendirmek için dengeli büyüyen, kademeli ve uzun vadeli bir perspektifi hedefleyen, güçlü, ayakları yere basan, gerçekçi bir program açıklandı” değerlendirmesinde bulundu. Programın kısa günün karı anlayışı yerine uzun vadeli hedeflere ve uzun vadeli istikrara bırakan tüm ekonomi anlayışına yeni bir soluk getirdiğini aktaran Olpak, “Açıklanan hedeflerin somut, şeffaf, uygulanabilir ve hızlı adımlarla hayata geçirileceğine inanıyoruz” dedi.

#Yeni Ekonomi Programı
#İş Dünyası
6 yıl önce