|

Milyonların gözü asgari ücrette

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in “ortak uzlaşma umudunu” dile getirdiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2023 yılı ücreti için üçüncü toplantısı bugün. 5 bin 500 TL olarak uygulanan asgari ücretin 2023 yılında kaça yükseleceğini belirleyecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda pazarlık için bugün taraflar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda saat 14.00’te yeniden bir araya geliyor.

Mehmet Güney
04:00 - 20/12/2022 Salı
Güncelleme: 02:12 - 20/12/2022 Salı
Yeni Şafak
Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2023 yılı ücreti için üçüncü toplantısı bugün.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2023 yılı ücreti için üçüncü toplantısı bugün.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in “ortak uzlaşma umudunu” dile getirdiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2023 yılı ücreti için üçüncü toplantısı bugün saat 14.00’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılacak.

MASADA SON PAZARLIKLAR

Komisyon Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlığında toplanacak. Öncesinde ise işçi temsilcisi Türk-İş, Başkanlar Kurulu’nu toplayarak konuyu masaya yatıracak. Komisyon toplantısında Türk-İş’i Genel Sekreter Pevrul Kavlak, işveren kesimini TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç başkanlığındaki heyetler temsil edecek. Daha önceki iki toplantıda genel verileri inceleyen heyetin üçüncü buluşmada karşılıklı olarak beklentiler dile getirilerek rakamlar önerilecek. Rakamlar üzerinde bir anlaşma sağlanırsa, 3’lü mutabakat sağlanacak. Anlaşılmaya varılması halinde sonucun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunulması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yeni asgari ücretin belirlenmesi çalışmalarına ilişkin, "Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki bir beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz" dedi.

#Asgari Ücret
#Vedat Bilgin
#​​Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
1 yıl önce