|

Resmi açıklama geldi: Bir bölgede daha doğal gaz keşfedildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile ortak olan Trillion Energy, Güney Akçakoca Alt Havzası (SASB) sahasında potansiyel doğal gaz taşıyan bölge keşfettiğini duyurdu. Trillion CEO’su Arthur Halleran, söz konusu gelişmeyi “dörtte dört başarı” olarak niteledi.

10:56 - 30/03/2023 Perşembe
Güncelleme: 14:06 - 30/03/2023 Perşembe
Diğer
Arşiv
Arşiv
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO)
ile ortak olan
Trillion Energy
, Türkiye’nin Karadeniz açıklarında, Batı Akçakoca 1 kuyusunun sondajının ardından, Güney Akçakoca Alt Havzası (SASB) sahasında potansiyel doğal gaz taşıyan bölge keşfedildiğini duyurdu.

"Dörtte dört başarı"

Trillion CEO’su Arthur Halleran ise, söz konusu gelişmeyi Güney Akçakoca Alt Havzası’nda
“dörtte dört başarı”
olarak niteledi.
“Gaz akış oranlarını ve kuyuları bu ay sonunda üretime sokmayı planlıyoruz. Güney Akçakoca 2, Gülüç 2 ve Batı Akçakoca 1 kuyuları, rezervleri değil, kaynak arayışlarını hedeflediğinden, Trillion bugüne kadar sondaj programıyla rezervleri önemli ölçüde artırdı”
ifadelerini kullanan Halleran, ay sonuna kadar güncel rezerv raporunu yayınlayacaklarını da söyledi.

Bakan Dönmez: Beklenen an artık yaklaşıyor

Öte yandan Zonguldak açıklarında keşfedilen Karadeniz Gazı'nın ulusal ağa bağlanmasına sayılı günler kaldı. Bayramdan bir gün önce törenle 170 kilometrelik uzaklıktan Filyos'a getirilecek olan gazın, evlerde kullanılmaya başlanması planlanıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yerli gazın nisan ayı içinde Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi’ne getirileceğini bildirdi. Bakan Dönmez, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ndeki ziyaretinde yaptığı açıklamada,
"Nasipse milletimizin de bizim de ekibimizin de sabırsızlıkla beklediği an artık yaklaşıyor. İnşallah nisan ayı içinde Karadeniz gazını Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi’ne getireceğiz"
dedi.
AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,
"Arife günü, Karadeniz Gazı'nın Filyos'a getirilmesi töreni yapılırken, milletimize yeni müjdelerimiz olacak. İki bayramı bir arada yaşayacağız"
ifadelerini kullanmıştı.

#TPAO
#Trillion Energy
#doğalgaz
1 yıl önce