|

Sıkı duruş sürecek

Merkez Bankası’nın yayımladığı Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti’nde, enflasyon görünümündeki belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/06/2018 Cuma
Güncelleme: 00:36 - 15/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Merkez Bankası yeni yol haritasını açıkladı.
Merkez Bankası yeni yol haritasını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 7 Haziran'daki toplantısına ilişkin Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantısı Özeti'ni yayımladı. Özet raporda, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda Merkez Bankası'nın elindeki bütün araçları kullanmaya devam edeceğine dikkat çekildi. Enflasyon görünümündeki belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruşun kararlılıkla süreceğine, ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılacağına da vurgu yapıldı.

Dolar düştü

Dolar, Merkez'in kararlılığı ve Fed'in yıl sonuna dek iki faiz artışı daha yapılacağını işaret etmesinin ardından elde ettiği kazancı geri verdi. ABD ve Çin arasındaki ticaret ilişkilerine ilişkin yenilenen endişeler de doları yen karşısında aşağı çeken etkenler arasında yer aldı. Tüm bu gelişmelerle dolar bayram öncesi son işlem gününde 4,60'a, avro 5,44 liraya kadar geriledi.

  • Döviz cephesinde gerileme sürerken borsa cephesinde ise gün içi dalgalanma yaşandı. Endeks sabah saatlerinde 92 bin 751 puana kadar geriledikten sonra Merkez Bankası’nın özet raporuyla moral buldu. Bir ara endeks yeni alımlarla 95 bin 406 puana kadar yükseldi. Borsa İstanbul bayram öncesi haftayı 94 bin 541 puandan kapattı. Dün öğlene kadar açık olan Borsa İstanbul’da hisseler yüzde 1,11 değer kazandı.

#Ekonomi
#Merkez Bakası
6 yıl önce