|

18 Ocak 2019 Cuma gün sonu haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li Senatör Lindsey Graham ve beraberindeki heyeti kabul etti. Milli Savunma Bakanlığı Afrin'de askerlerimize taciz ateşe açan teröristlere karşılık verildiğini bildirdi. Ruslar, Münbiç'te YPG'li teröristlerle devriye attı. 18 milyon öğrenci bugün karne aldı. 18 Ocak 2019 Cuma gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak
20:04 - 18/01/2019 Cuma
Güncelleme: 18:29 - 19/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
 18 Ocak 2019 Cuma Çarşamba gününün öne çıkan haberleri
18 Ocak 2019 Cuma Çarşamba gününün öne çıkan haberleri

Erdoğan-Graham görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'li Senatör Lindsey Graham ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, 2,5 saat sürdü.


MSB: Afrin'de PKK/YPG'li teröristlerin taciz ateşine karşılık verildi

Milli Savunma Bakanlığı, Afrin'de görev yapan askerlere PKK/YPG'li teröristlerce Tel Rıfat'tan yapılan taciz ateşlerine bölgede bulunan ateş destek vasıtalarıyla karşılık verildiğini açıkladı.


FETÖ’nün Belediyeler sorumlusu firari Erkan Karaarslan yakalandı

FETÖ'nün Belediyeler sorumlusu olarak bilinen ve bir süredir firari olarak her yerde aranan Erkan Karaarslan Ankara’da gizlendiği evde yakalandı. Ankara İstihbarat ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri’nin ortak çalışması sonucu kardeşinin üzerine düzenlettiği sahte kimlikle yakalanan Karaarslan tutuklanarak Sincan Cezaevine konuldu.


Rus ordusu YPG ile ortak devriye geziyor

Çok yakın bir zamana kadar ABD ordusu ile omuz omuza görüntülenen terörist YPG ordusu şimdi de Rus ordusu ile birlikte görüntülendi. Münbiç'te Rusya ile ortak devriye gerçekleştiren teröristler, karargahlarına da Rus bayrakları astı.


INTERPOL'un aradığı araç Maraş'ta yakalandı

INTERPOL tarafından bir suçla ilgili aranan lüks otomobil, Kahramanmaraş'ta sahte evrak ve plaka ile 'ikiz' yapılmış olarak ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin iş yerinde yapılan aramada diğer araçlarla ilgili de haciz kararı olduğu anlaşıldı.


Yine aynı senaryo: Parasını dolandırıcılara kaptırdı

Sakarya’daki kendisini telefonla arayan şahısların FETÖ ile ilişkisi olduğunu söyledikten sonra kızını arayan ancak kızının ‘dolandırıcılık olabilir’ uyarılarını dinlemeyen yaşlı adam, banka hesabındaki tüm parayı dolandırıcıların hesabına yatırdı. Olayın ardından şüpheli şahıslardan biri yakalanarak tutuklanırken, yaşlı adamın kızı dolandırıcılara karşı herkesi uyardı.


YARSAV Başkanı'na 10 yıl hapis

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Birliğinin (YARSAV) eski Başkanı Murat Arslan hakkında "Fetullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak" suçlamasıyla açılan davada, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


İngiltere'yi sarı yelekliler korkusu sardı

Başkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sezgin Mercan: Brexit oylaması sonrası başlayan süreçte en korkulan senaryolardan biri, 'sarı yelekliler' hareketinin, İngiltere içindeki eylemelerini artırması. Eğer İngiltere'de hükümet güvenoyu alamaz ve 14 gün içinde yeni hükümeti kurmazsa, ülke genel seçime gider.


İcra yoluyla babasına götürülmek istenen çocuk herkesi şoke etti

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde oturan Gözde Bahadır'ın 11 yaşındaki oğlu, haftada 2 gün görme hakkı bulunan pilot babası tarafından, avukatı ve icra memurları aracılığıyla alınmak istenmesi üzerine evinin penceresine çıkıp, intihar girişiminde bulundu. Babası ile telefonda görüşen çocuk, gitmemek için direnince avukat ve icra memurları evden ayrıldı.


Donmak üzereyken son anda kurtarıldılar

Kütahya'nın Boyalı Dağı bölgesinde donma tehlikesi geçiren 4 kişi, Hava Kuvvetlerine ait helikopterle kurtarıldı. İlk müdahaleleri yapılan vatandaşlar, helikopterle bölgeden tahliye edilerek sağlık ekiplerine teslim edildi.


1915 Çanakkale Köprüsü 1 sene önce açılacak

TBMM Başkanı Binali Yıldırım 1915 Çanakkale Köprüsü Keson Batırma Töreni’nde konuştu. Köprünün daha erken tarihte biteceğini söyleyen Yıldırım "Müjdeyi veriyoruz. 18 Mart 2022'de 1915 Çanakkale Köprüsü açılacak. 2022'de köprü 4 dakikada geçilecek" dedi.


Altun: Terörist bataklığını boşaltana kadar durmayacağız

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, "Yanıbaşımızdaki terörist bataklığını boşaltana kadar durmayacağız" dedi. Altun, sosyal medya hesabından, terör örgütlerinin Türkiye'de gerçekleştirdiği saldırıların kronolojisi ve görüntüleriyle birlikte hayatını kaybedenlerin ve yaralananların bilgilerinin yer aldığı bir video da paylaştı.


Bakan Selçuk: Bin liranın altında emekli aylığı kalmayacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Gelecek hafta şehit yakını, gazi ve gazi yakını atamalarını gerçekleştireceğiz" dedi. Selçuk, emekli maaşlarına ilişkinde, "Dosya bazında artık bin liranın altında emekli aylığı kalmayacak. Şubat ayında aylıklara yansıyacak" açıklamasında bulundu.


18 milyon öğrenci için 'tatil zili' bugün çalacak

2018-2019 eğitim-öğretim yılı yarı yıl tatiline giren öğrenciler bugün karne alacak. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, karne almanın mutluluğunu yaşayacak.

#Recep Tayyip Erdoğan
#ABD
#PKK
5 yıl önce