FETÖ’nün Belediyeler sorumlusu firari Erkan Karaarslan yakalandı

Yeni Şafak
18:55, 18/01/2019, CumaG: Güncelleme: 19:03, 18/01/2019, Cuma
Diğer
FETÖ’nün Belediyeler sorumlusu firari Erkan Karaarslan yakalandı
​FETÖ’nün Belediyeler sorumlusu firari Erkan Karaarslan

FETÖ'nün Belediyeler sorumlusu olarak bilinen ve bir süredir firari olarak her yerde aranan Erkan Karaarslan Ankara’da gizlendiği evde yakalandı. Ankara İstihbarat ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri’nin ortak çalışması sonucu kardeşinin üzerine düzenlettiği sahte kimlikle yakalanan Karaarslan tutuklanarak Sincan Cezaevine konuldu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün Belediyeler sorumlusu Erkan Karaarslan Ankara'da yakalandı. Bir süredir firari olarak her yerde aranan Karaarslan, Ankara İstihbarat ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri'nin ortak çalışması kapsamında Ankara'da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Karaarslan bir evde gizlendiği sırada operasyon ile yakalandı. Karaarslan'ın üzerinden kardeşi adına düzenlenmiş sahte kimlik ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen Erkan Karaarslan, tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne gönderildi.

CHP'li belediyelerden ihale aldı

Sabah Gazetesi'nden Nazif Karaman'ın haberine göre; Erkan Karaarslan başta Aydın Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok CHP'li belediyeye danışmanlık hizmeti veriyordu. Ayrıca Karaarslan'ın akrabaları üzerine kurduğu şirketlere de birçok CHP'li belediyeden ihale aldığı biliniyordu.

Erkan Karaarslan hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne başlattığı bir soruşturma ile alakalı olarak 2 Ağustos 2016 günü 31 şüpheli ile birlikte FETÖ kapsamında gözaltı kararı çıkarıldı.

2017'den bir firari

11 Ağustos 2016 günü emniyete teslim olan Karaaslan, 18 Ağustos 2016 günü Mersin Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanmıştı. Karaaslan hakkında, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçu kapsamında Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde iddianame düzenlenmişti.
29 Eylül 2017 tarihli duruşmada denetimli serbestlik kararıyla tahliye edilen Karaaslan hakkında yapılan itiraz üzerine aynı mahkeme tarafından 6 Ekim 2017 günü yakalama kararı çıkarılmıştı.
Fakat Karaaslan o tarihten beri firariydi.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026