|

23 Ocak 2019 Çarşamba gün sonu haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Moskova'da bir araya geldi. Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatlarında 21 terörist etkisiz hale getirildi. Rusya, ABD'nin Suriye'den çekilmesine dair somut adım görmediklerini açıkladı. 23 Ocak 2019 Çarşamba gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak
20:09 - 23/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 21:38 - 23/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
23 Ocak 2019 Çarşamba gününün öne çıkan haberleri
23 Ocak 2019 Çarşamba gününün öne çıkan haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüştü: Güvenli bölge tamam

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin görüştü. İki lider heyetler arası görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. Suriye'de oluşturulacak güvenli bölgeye ilişkin Erdoğan "Bize tehdit oluşturan bölgelerde güvenli bölge oluşturacağız. Bu duruma ABD'nin yaklaşımı olumlu. Rusya ile ilgili de bu konuda bir sıkıntımız yok." ifadelerini kullandı. Putin ise "Güvenli bölge konusunda Türk dostlarımızın menfaatlerine saygı duyuyoruz" dedi.

Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 21 terörist etkisiz

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Zap, Metina, Avaşin ve Haftanin bölgelerine iki günde düzenlenen hava harekatlarında 21 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Fahrettin Altun: Münbiç yol haritası gecikmeden hayata geçirilmeli

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "ABD, Türkiye ile çalışarak Münbiç yol haritasının daha fazla gecikmeden hayata geçirilmesini sağlamalıdır" dedi.

Rusya: ABD'nin çekildiğini somut olarak göremiyoruz

Rusya Dışişleri, ABD'nin Suriye'den çekilme sürecine ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "ABD'nin çekildiğine dair somut adımlar göremiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Ali Koç ve Fenerbahçe PFDK'ya sevk edildi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, resmi internet sitesinde sportmenliğe aykırı açıklamalar yaptığı gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinden yapılan açıklama ile Hukuk Müşavirliği’nce 23.01.2019 tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na yapılan sevk raporları belli oldu.

Ayşen Gruda hayatını kaybetti

Bir süredir yoğun bakımda tedavisi devam eden Türk tiyatro ve sinema oyuncusu 74 yaşındaki Ayşen Gruda hayatını kaybetti. Kağıthane Derindere Hastanesi başhekimi, oyuncu Ayşen Gruda'nın pankreas kanseri mücadelesini sürdüremediğini 20 gündür solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakımda kaldığını belirtti.

Mustafa Sarıgül CHP'den istifa etti

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'den istifa ettiği. İstifasını yazılı bir açıklamayla duyuran Sarıgül, "Şişli'den adayım. Yol haritamı vatandaşla belirleyeceğim" ifadesini kullandı. İzmir'in ardından İstanbul'un en önemli ilçelerinden birinde daha sorun yaşayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun nasıl bir adım atacağı merakla bekleniyor.

Yargıtay Zirve Yayınevi sanıklarının cezasını onadı

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Zirve Yayınevi davasında 5 sanığa verilen 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıl 9'ar ay hapis cezasını onadı.

Kampanya sanala taşındı çevre nefes aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı çevreci seçim kampanyası sokaklara adeta nefes aldırdı. Yerel seçimler öncesinde sokak, cadde ve meydanları baştan sona bayrak ve afişlerle kaplayan tanıtım çılgınlığı sona erdi. Seçimlere yönelik siparişi verilen bayrak sayısında yüzde 50 azalma meydana gelirken belediyeler ise görüntü kirliliği oluşturan afiş ve bayraklara karşı denetimlerini yoğunlaştırdı.

Afrin'de patlama

Suriye'nin Afrin ilçesinin merkezinde bomba yüklü araç infilak ettirildi. Terör örgütü YPG/PKK'nın düzenlediği sanılan saldırıda ölen veya yaralanan olmadı.

Süleymaniye'ye uçuş yasağı 25 Ocak'ta kaldırılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Kuzey Irak'ta Süleymaniye'ye uçuş yasağının 25 Ocak'ta kaldırılacağını ifade ederek, "İstanbul-Süleymaniye hattında haftalık 7 sefer yapılacak" dedi.

#Gün Sonu
#Recep Tayyip Erdoğan
5 yıl önce