|

24 Haziran’dan zaferle çıkacağız

Cumhurbaşkanlığı ile ilgili kamuoyu araştırmalarını AK Parti milletvekilleri ile paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “24 Haziran’dan zaferle çıkmamamız için bir sebep göremiyorum. Gelen kamuoyu araştırmalarımız şu an itibarıyla hamdolsun gayet iyi ama bizim araziyi de iyi tahkim etmemiz lazım” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/05/2018 Cuma
Güncelleme: 01:24 - 18/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile telekonferans yöntemiyle görüştü. İki ülke arasında anlaşma imzalanan görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de yer aldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile telekonferans yöntemiyle görüştü. İki ülke arasında anlaşma imzalanan görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan parti genel merkezinde, AK Parti 26. Dönem Milletvekilleriyle İftar Programı’nda bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, Mevcut meclisin çok önemli çalışmalara imza attığını belirterek 24 Haziran seçimlerine ilişkin mesajlar verdi. Erdoğan satır başlarını ile şunları kaydetti:

İKİNCİ KURUCU MECLİS OLDUNUZ

“26. Dönem milletvekilleri henüz 1,5 yıllık görev süresi olmasına rağmen fedakarlık yaparak erken seçim kararı aldı. Benim gözümde 26. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi, I. Meclis’ten sonraki ikinci kurucu Meclis’tir. Sizler daha Bismillah derken Türkiye’yi, kaostan kurtardınız. Sizler başka partilerde her biri kriz sebebi olan değişimleri suhuletle gerçekleştirdiniz. Sizler, darbeciler karşına aslanlar gibi dikildiniz. Sizler, terör örgütlerine sınırlarımız içinde ve dışında dünyayı dar ettiniz. Kurucu sıfatını siz hak etmeyeceksiniz de kimler hak edecek? 26. Dönem olarak önümüzdeki son ve çok hayati imtihanımız 24 Haziran seçimlerini hem milletvekili hem de cumhurbaşkanlığında başarıyla tamamlamak.”

KAMUOYU ARAŞTIRMALARI İYİ

“Türkiye’yi yeni yönetim sistemine kavuşturmak için çok çalıştık. Şimdi tam da bu çabalarımızın semeresini göreceğimiz dönemde herhangi bir aksiliğe meydan vermeden sonuca ulaşmamız gerekiyor. İl kongrelerimiz vesilesiyle gittiğimiz şehirlerimizde milletimizin heyecanını görme fırsatını elde ettim. Bu güzel iklimi seçim tarihine kadar daha da tahkim ederek sürdürürsek Allah’ın izniyle 24 Haziran’dan zaferle çıkmamamız için bir sebep göremiyorum. Gelen kamuoyu araştırmalarımız şu an itibarıyla hamdolsun gayet iyi ama bizim araziyi de iyi tahkim etmemiz lazım.”


  • Asrın Nene Hatun’u oldu
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere ziyareti sırasında kendini destek için gelen ve PKK'lıların hedefi olan Türk kadını telefonla aradığını ifade etti. Erdoğan şunları kaydetti: "Bugün çok duygulandım. Malum, Chatham House'a gittiğimiz gün orada PKK'lılar gösteri yapıyorlar. Tabii bu arada bizi sevenler de orada. Onlar da onların karşısına dikiliyor. Oraya gelen hanım kardeşimizin elinden bayrağı almak isteyen bir tane imansız, kitapsız çıktı ama o hanım kardeşimiz bayrağı ona kaptırmadı ya kaptırmadı. Bayrağımızı İngiliz polisinin önünde çekti aldı. Bugün kendisini telefonla aradım, tebrik ettim. Bu asrın Nene Hatunu'sun, Şerife Bacısı'sın. İşte bu PKK'lılar dedikleriniz benim o Şerife Bacıma, Nene Hatunu'ma bakın söz geçiremiyor. O ahlaksız, bir bayana o şekilde saldırdığı halde bayrağı ona teslim etmiyor. Olay bu kadar açık, net. Bu işi evelallah başaracağız."

Milyonları ilgilendiren üç kanuna onay


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, aralarında emeklilere dini bayramlar öncesi ikramiye verilmesinin de bulunduğu milyonları yakından ilgilendiren üç kanunu onayladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa'nın 89'ncu maddesinin birinci fıkrası ile 104'üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca bazı kanunları onayladı. Erdoğan, emekliye bayram ikramiyesi ve vergi borçlarına yapılandırma getiren kanunu onayladı. Erdoğan ayrıca, 20 yeni üniversite kurulmasını öngören kanun ile uyum yasalarını KHK ile hayata geçirme imkanı tanıyan "Yetki Kanunu"na onay verdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine uyum yasalarını KHK ile hayata geçirme imkanı tanıyan "Yetki Kanunu" 24 Haziran'a kadar geçerli olacak.

EMEKLİYE İKRAMİYE

Erdoğan ayrıca milyonlarca kişinin beklediği vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere dini bayramlar öncesi ikramiye ödenmesi gibi düzenlemeleri içeren kanunu da onay verdi. Erdoğan'ın onaylayarak yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdiği üç kanun Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla yürürlüğe girecek.

#AK Parti
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
6 yıl önce