|

Aday mısın değil misin: 'Seçildiğimde' dedi sonra geri adım attı

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağına dair açıklamaları anlaşılamadı. Gençlerle bir araya geldiği toplantıda önce, ‘seçildiğimde’ vurgusu yaparak adaylık sinyali verdi. Kılıçdaroğlu, ardından adaylık sorusuna “CHP’nin şu anda bir adayı yok. Şudur ya da budur diye bir şey söyleyemiyorum” cevabını verdi.

Haber Merkezi
00:00 - 24/05/2021 Pazartesi
Güncelleme: 02:00 - 24/05/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Kemal Kılıçdaroğlu
Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir yayında cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda yaptığı iki farklı açıklama ile şaşırttı.

Kılıçdaroğlu, önceki gün ‘Z kuşağı gençler’ ile canlı yayında buluştu. Kılıçdaroğlu, önce
“Özgürlüğüne düşkün bir gençlik bu gençlik onlara özgürlüğü vadediyoruz. Emin olun seçildiğimde beni hakaret etmemek kaydıyla her türlü eleştiriyi özgürce yapacaklar”
diyerek cumhurbaşkanlığı adaylığı sinyasi verdi.

CHP’NİN ADAYI YOK

  • Kılıçdaroğlu ‘seçildiğimde’ vurgusu yaparak cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda açık kapı bıraktı. Kılıçdaroğlu, ardından cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusuna
    “CHP’nin şu anda bir adayı yok. Şudur ya da budur diye bir şey söyleyemiyorum”
    cevabını verdi. Kılıçdaroğlu, bir yayında önce adaylığa yeşil ışık yakıp sonra çark etmiş oldu.

İDDİAYA GİRERİM KAZANIR!

Öte yandan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Tuncay Özkan’dan da adaylık konusunda iddialı bir çıkış geldi. Özkan, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığına çok yakışacağını ve böyle bir durumda kendisinin çok mutlu olacağını söyledi. Özkan,
“İnşallah böyle bir karar verir. Ben çok mutlu olurum. Cumhurbaşkanlığına aday olursa yüzde yüz kazanır. Ben buna her şey üzerine iddiaya girerim. Adaylığı ve Cumhurbaşkanlığı ülkemizin kurtuluşu olur”
diye konuştu.
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Cumhurbaşkanlığı
#Seçim
3 yıl önce