|

Akşener’den fezleke açıklaması: Milletimizin iradesine saygı duyacağız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP'lilerin dokunulmazlığının kaldırılması için yapılacak oylamada partisinin kararının ne olacağını açıkladı. Akşener, "Bu utanmazlığa geçit vermeyeceğiz. Milletimizin hür iradesine saygı duyacağız. Siyasi şovun değil hakikatin yanında duracağız" dedi.

11:11 - 3/03/2021 Çarşamba
Güncelleme: 11:27 - 3/03/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Meral Akşener, partisinin TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "HDP'ye destek PKK'ye destektir. CHP ve İYİ Parti kimin tarafındadır, dokunulmazlıkların kaldırılmasına var mıdır?" sözlerine yanıt verdi.

Net bir cevap vermedi

Evet mi hayır mi diyeceklerine dair net bir ifade kullanmayan Akşener,
"Merak ediyorlarmış. İYİ Parti fezlekeler geldiğinde ne yapacakmış? Elbette, vatandaşı iki yumruk arasında sıkıştıran bu utanmazlığa geçit vermeyeceğiz. Elbette, milletimizin hür iradesine saygı duyacağız. Elbette, siyasi şovun değil, hakkın ve hakikatin yanında duracağız. Bu kadar basit, bu kadar net"
dedi.
  • Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Başkanı Pervin Buldan ile grup başkanvekillerinin de aralarında bulunduğu HDP’li 9 isim hakkında, Kobani soruşturması kapsamında fezleke hazırlamıştı. Kobani olayları sırasında yaşanan terör eylemlerinden “azmettirici” sıfatıyla sorumlu tutulan 9 milletvekilinin, “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma” dahil 28 suçtan dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor.

#iyi parti
#meral akşener
#hdp
#fezleke
#dokunulmazlık
3 yıl önce