|

İYİ Parti’de kafalar karışık: HDP’lilerin fezlekelerine dosya bazlı karar verilecek

Terör soruşturmalarından haklarında fezleke hazırlanan HDP’lilerin dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili İYİ Parti içinde kararsızlık yaşanıyor. Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu’nun “Evet oyu vereceğiz” sözlerinin aksine, İYİ Parti’nin her bir dosyayı ayrıca değerlendirerek karar alacağı konuşuluyor.

10:32 - 1/03/2021 Pazartesi
Güncelleme: 10:39 - 1/03/2021 Pazartesi
Diğer
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Kobani soruşturması kapsamında Pervin Buldan’ın da aralarında olduğu HDP’li 9 isim hakkında fezleke hazırlanmıştı. Dokunulmazlıkların kaldırılması için Meclis’te yapılacak oylama öncesi, İYİ Parti’de hangi yönde karar verileceğine dair kafa karışıklığı yaşanıyor.

Ağıralioğlu 'evet diyeceğiz' demişti

Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu’nun bir televizyon programında HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili
“Evet oyu vereceğiz”
sözlerinin ardından İYİ Parti’nin kararının kesinleştiği yorumları yapılmıştı.

Dosya dosya karar alınacak

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, İYİ Parti’de dosya bazlı karar alınması konuşuluyor. Partinin hukukçularının fezlekeleri incelemesinin ardından, “HDP’lilerin ‘terör örgütlerine verdiği destek, fezlekelerde somut bir şekilde ortaya konmuşsa” dokunulmazlıklarının kaldırılmasına evet deneceği belirtiliyor.



#iyi parti
#hdp
#fezleke
#dokunulmazlık
3 yıl önce