|

Dekan istifaları devam ediyor

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Türkiye genelinde bütün dekanların istifasını istedi. Ülkenin dört bir yanında devam eden istifalarda onlarca dekan görevinden ayrıldı. İlk olarak Antalya Üniversitesi'nde başlayan istifa dalgası, Çukurova, Kıırkkale, Yozgat, Kayseri ve Kırşehir ile devam etti.

Yeni Şafak
11:56 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:01 - 20/07/2016 Çarşamba
DHA

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Türkiye genelinde bin 577 istifasını istedi. YÖK'ün Türkiye genelindeki bin 577 dekanın istifasını istemesinin ardından istifa dilekçeleri verilmeye başlandı.



İlk olarak Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi'nde görevli 19 dekan istifa etti. Ardından adana Çukurova Üniversitesi'nden 17, Kırıkkale, Yozgat, Kayseri ve Kırşehir'deki 4 üniversiteden toplam 45 dekan istifa dilekçesini verdi. Çankırı, Çorum ve Amasya'da ise tüm dekanlar istifasını sundu.



- Yozgat Bozok Üniversitesi'nde bulunan toplam 9 fakültenin dekanlarının tümü istifa etti.



- Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde 17 fakülte dekanının istifa ettiği belirtildi.



- Batman Üniversitesi'nde 6 dekan istifa etti.



- Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) görevlerini vekaleten yürüten 5 dekan istifa etti.



- Erzincan Üniversitesi'nde 9 tane dekanlığın olduğu ve bunların tamamının istifasını verdiği açıklandı.



- Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde görevli 8 dekan istifasını verdi.

- Malatya İnönü Üniversitesi'nde 14 fakülte dekanı, Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) isteği doğrultusunda istifalarını sundu.- Ankara Gazi Üniversitesi'nde 22 fakültenin dekanı, istifasını üniversite rektörlüğüne sundu.-- Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, üniversitede görev yapan 16 dekanın; Mersin'deki vakıf üniversitelerinden biri olan Toros Üniversitesi de 3 dekanın istifalarını sunduklarını bildirdi.





#YÖK
8 yıl önce