|

YÖK'ten akademisyenlere yurt dışı yasağı

Yükseköğretim Kurumu (YÖK), akademisyenlerin ikinci bir talimata kadar yurt dışına çıkışını durdurdu. Yurt dışındaki akademisyenleri de Türkiye'ye çağıran YÖK, akademik çalışma için yapılan görevlendirmelerin de ikinci bir talimata kadar durdurulmasını istedi. Ayrıca YÖK tüm rektörlerden üniversitelerinde bulunan FETÖ/PDY ile bağlantılı akademik ve idari personelin durumlarının 5 Ağustos'a kadar Başkanlığa gönderilmesini talep etti.

Yeni Şafak
10:42 - 20/07/2016 الأربعاء
Güncelleme: 11:37 - 20/07/2016 الأربعاء
Reuters
YÖK akademisyenlere yurt dışı yasağı getirdi.
YÖK akademisyenlere yurt dışı yasağı getirdi.

YÜkseköğretim Kurumu (YÖK) tüm dekanları istifaya çağırmasının ardından akademisyenlerin de yurt dışına çıkışını durdurdu. YÖK ikinci bir talimata kadar akademisyenlerin yurt dışına çıkmalarını yasaklarken, yurt dışında bulunanları da Türkiye'ye çağırdı.Konuyla ilgili resmi yazı üniversitelere gönderildi.



Yükseköğretim Kurulu, üniversitelere yazı göndererek, yurt dışında akademik çalışma için yapılan görevlendirmelerin ikinci bir talimata kadar durdurulmasını, yurt dışında çalışma yapan akademisyenlerin durumlarının ivedilikle incelenerek, bir zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede geri çağrılmasını istedi.



5 Ağustos'a kadar belirlenecek


YÖK ayrıca tüm rektörlerden, üniversitelerindeki FETÖ/PDY ile bağlantılı akademik ve idari personelin durumlarının ivedilikle değerlendirilerek, ilgililer hakkında işlem yapılmasını, sonucun 5 Ağustos'a kadar Başkanlığa yazılı olarak gönderilmesini istedi.YÖK'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



  • "Paralel Devlet yapılanması ile bağlantılı veya söz konusu örgüte destek ya da yardımcı olma durumu olan üniversitenizdeki rektör yardımcıları, enstitü ve yüksekokul müdürleri, bölüm başkanları, şube müdürü ve daha üst görevde bulunan yöneticiler ile öğretim elemanı (yabancı uyruklular dahil) ve diğer çalışanların durumlarının ivedilikle değerlendirilerek, ilgililer hakkında işlem yapılması ve sonucundan 5 Ağustos 2016 tarihine kadar Başkanlığımıza bilgi verilmes.İkinci bir yazımıza kadar, 2547 sayılı Kanun'un 39. maddesinin son fıkrası hariç olmak üzere rektörler de dahil anılan kanun maddesi uyarınca yurt dışına öğretim elemanı görevlendirilmemesi, bu madde kapsamında veya uluslararası anlaşmalar gereği halen yurt dışında görevli bulunan öğretim elemanlarının durumlarının bilimsel olarak değerlendirilerek yurt dışında bulunmasında bir zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede yurda dönüşlerinin sağlanması hususunda gereğini önemle rica ederiz"
YÖK ve MEB tarafından gönderilenler de var


Açıklamada, 2547 sayılı Kanun'un 39. maddesinin son fıkrasına ilişkin de bilgilendirme yapılan açıklamada, bu hükümde yer alanların, yurt dışında yer alan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Kazakistan'daki Ahmet Yesevi Üniversitesi'ne YÖK tarafından önerilip, Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla görevlendirildiği kaydedildi. Bu görevlendirmelerin YÖK ve MEB'in onayından geçtiği aktarıldı.







#YÖK
٪d سنوات قبل