|

'Fosur fosur uyumak sana yakışır mı?'

Bakan Süleyman Soylu, 'ayağını kırın' sözlerinin eleştirilmesine çok sert cevap verdi. Bakan Soylu "'Bu bakan nasıl konuşuyor’ diye eleştir, gazete köşende 'Bakana böyle sözler yakışır mı?’ yazmaya çalış. Sana yakışır mı gecenin saat 3’ünde rahat yatağında fosur fosur uyurken, bir annenin bağımlı olan evladının yumruklarıyla dayak yemesi" diyerek eleştirilere cevap verdi.

Yeni Şafak
14:41 - 18/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:42 - 18/01/2018 Perşembe
IHA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucuyla mücadeleyle ilgili 'Gerekirse ayağını kırın, suçu bana atın' sözlerinin eleştirilmesine ilişkin, "Boğaz’da ayak ayak üstüne at, ondan sonra ’bu bakan nasıl konuşuyor’ diye eleştir, gazete köşende ’Bakana böyle sözler yakışır mı?’ yazmaya çalış. Sana yakışır mı gecenin saat 3’ünde rahat yatağında fosur fosur uyurken, bir annenin bağımlı olan evladının yumruklarıyla dayak yemesi, sonrasında kendine gelince 'ben ne yaptım, nasıl el kaldırdım' diyen bir insana yardım eli uzatabilmeyi hayatında hiç düşündün mü de yukarıdan aşağı beni eleştiriyorsun" dedi.

'Peki fosur fosur uyumak sana yakışır mı?

Türkiye’nin uyuşturucu açısından son derece talihsiz coğrafi bir konuma sahip olduğunu belirten Soylu, "Bizim görevimiz bu tehlikeyi vatandaşımızla paylaşabilmek. İşi sadece polise, jandarmaya bırakmak değil, topyekün bir seferberlikle bir terör belası gibi gelecek nesillerimizi teslim almaya çalışan bu anlayışı topyekün süpürmek durumundayız. Bunu kararlılıkla yapacağız. Bana bu konuda çok sert sözler söylediğim söyleniliyor. Gecenin bir yarısı bir annenin telefonuyla hiç kimse uyandı mı acaba? Boğaz’da ayak ayak üstüne at, ondan sonra ’bu bakan nasıl konuşuyor’ diye eleştir, gazete köşende ’Bakana böyle sözler yakışır mı?’ yazmaya çalış. Peki sana yakışır mı gecenin saat 02.00'sinde, 03.00'ünde fosur fosur yastığında uyurken bir annenin, evladının yumrukları altında dayak yemesi? Sonrasında kendine gelince 'ben ne yaptım, nasıl el kaldırdım' diyen bir insana yardım eli uzatabilmeyi hayatında hiç düşündün mü de yukarıdan aşağı beni eleştirip, bu mücadeleyi yapan arkadaşlarımızı eleştiriyorsun? Ne söylerseniz söyleyin biz sonuna kadar mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

#Süleyman Soylu
#İçişleri Bakanı
#uyuşturucu
6 yıl önce