|

Görev vakti

Afrin’e sevk edilen binlerce özel harekâtçı belde çevrelerinde göreve başladı. Türkiye’nin dört bir yanından bölgeye gönderilen Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Polis Özel Harekât (PÖH) timleri, Afrin kırsalındaki operasyonlara destek veriyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/03/2018 Cuma
Güncelleme: 07:48 - 2/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Polis Özel Harekât (PÖH) timleri, Afrin kırsalında.
Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Polis Özel Harekât (PÖH) timleri, Afrin kırsalında.

Oluşturulan üs noktalarına konuşlandırılan ortak harekât kabiliyetine sahip JÖH ve PÖH’ler, ihtiyaç halinde özellikle meskun mahallerde patlayıcı imha ve ev araması faaliyetlerini icra ediyor. Teröristlerden arındırılan köylerde tek tek arama yapan özel eğitimli JÖH ve PÖH timleri, geceleri teröristlerin sızma girişimlerine karşı da teyakkuzda bekliyor. Kırsalda da görev yapabilen JÖH ve PÖH’ler, gece görüşlü dürbünlerle takviye edilmiş silahlarıyla 24 saat aralıksız görev yapıyor.

Güvenlik kaynakları, bir bölümü halen PKK’nın işgalindeki Cinderes, Raco kasabalarının yakınlarına konuşlandırılan JÖH ve PÖH’lerin, Afrin şehir merkezinde yürütülecek operasyonunda da önemli görevler üstleneceğini belirtti. Sur, Silopi, Cizre, İdil, Yüksekova, Nusaybin ve Şırnak meskûn mahal operasyonlarında 2016 yılında önemli tecrübe kazanan JÖH ve PÖH’lerin her türlü doğa koşulunda operasyon kabiliyetine sahip olduğuna dikkati çeken güvenlik kaynakları, ‘teröristlerin korkulu rüyası’ olarak bilinen bu grupların da dahil olmasıyla birlikte harekâtın daha da hızlanacağını kaydetti.

Etti 2222

Güvenlik güçleri Afrin’de bir köyü daha PKK’dan arındırdı. Afrin kuzeybatısındaki Şeyh Mehmedli köyünü teröristlerden temizleyen Mehmetçik ve ÖSO, 361 yerleşim yeri bulunan ilçede 116 noktada kontrolü sağlamış oldu. Zeytin Dalı Harekâtı başlangıcından buyana etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise dün sabah itibariyle 2222’ye yükseldi. Bölgedeki birlikler günde ortalama 55 teröristi imha ediyor. Öte yandan TSK, Türkiye’nin doğusunda da teröristlere göz açtırmıyor. Savaş uçakları dün Irak’ın kuzeyindeki terör noktalarına hava operasyonu icra ederek Hakurk/Kanireş bölgesinde 4 teröristi etkisiz hale getirdi.


Füze testi

Ankara’dan Sinop’a gelen askeri araçlar şehirde heyecana yol açtı. Üzerinde değişik ebatta füzeler taşıyan araçlar, Sinop’taki ROKETSAN tesislerinin bulunduğu yöne doğru hareket etti. ROKETSAN üretimi balistik füzelerin Karadeniz üzerinde test amaçlı ateşleneceği öğrenildi. TSK yıllardır ‘Yıldırım’ ya da ‘Bora’ tipi karadan karaya füzelerin atış denemelerini Karadeniz’de yapıyor.

#Afrin
#TSK
#ÖSO
6 yıl önce