|

ABD’nin terör aşkı

Rusya Güvenlik Konseyi, ABD’nin Suriye’de terör örgütü YPG’nin kontrol ettiği bölgede şimdiye kadar 20’ye yakın askeri üs kurduğunu açıkladı. Konsey, ABD’nin YPG’ye modern silahlar vererek Türkiye’yi Afrin operasyonuna zorladığını ifade etti. ABD, Suriye-Ürdün sınırındaki El Tanf’ta yaklaşık 55 kilometrelik alanı da işgal altında tutuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/03/2018 Cuma
Güncelleme: 02:58 - 2/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Suriye’de 20 üsten PKK’ya destek
Suriye’de 20 üsten PKK’ya destek

ABD Suriye’de terör örgütü PKK/YPG’nin kontrol ettiği bölgede şimdiye kadar 20’ye yakın askeri üs kurdu. Russia Today’in haberine göre, Rusya Güvenlik Konseyi Uluslararası Güvenlik Sekreteri Yardımcısı Aleksandr Venediktov ABD’nin şimdiye kadar terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin kontrol ettiği noktalarda 20’ye yakın askeri üs kurduğunu açıkladı. Açıklamada, “Suriye’de barış ve istikrarın geri dönüşü, Suriye krizine sürekli dış müdahaleler tarafından baltalanıyor” ifadesi yer aldı. ABD’nin YPG’ye modern silahlar vererek Türkiye’yi Afrin operasyonunu başlatmaya zorladığı da ifade edildi.

SINIR ABD İŞGALİ ALTINDA

Venediktov, açıklamasına, "ABD’nin Suriye-Ürdün sınırındaki El Tanf’ta yaklaşık 55 kilometrelik alanı işgal etmesi de hayret verici. Bölgede kötü anlamda ünlü Rukban sığınmacı kampı var. Burada, ABD’nin burnunun dibinde silahlı örgütlerden militanlar serbestçe hareket ediyor” sözleriyle devam etti. Militanların serbestçe hareket edebildiği El Tanf’ın, Suriye’den Rukban kampına gitmek isteyen BM insani yardım konvoyları için kapalı olduğunu vurgulayan Venediktov, “Bu durum ile Washington’ın terörle mücadeleye dair açıklamalarının ne derece uyumlu olduğu bir muamma” dedi.


PENTAGON RAHATSIZ OLMUŞTU

Anadolu Ajansı, ABD’nin Suriye’de müttefik olarak nitelediği terör örgütü PKK/ PYD’nin kontrolündeki bölgelerde oluşturduğu 2 hava üssü ve 8 askeri noktayı gösteren bir haritayı yayınlamış, ABD Savunma Bakanlığı rahatsız olmuştu. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Sözcüsü Albay Joe Scrocca, bu grafiğin yayınlanmasının kendilerini rahatsız ettiğini açıklamıştı.


Tanf’a özel birlik sevkiyatı

ABD Suriye-Irak sınırında yer alan Tanf bölgesindeki üssüne önceki gün 600 asker sevketti. Palmyra Monitor sitesinin haberine göre, özel kuvvetlerden oluşan 600 ABD askeri, zırhlı araçlarla birlikte ABD’nin Suriye topraklarındaki El Tanf askeri üssüne gönderildi. İki yıl önce kurulan El Tanf askeri üssü Irak ile Suriye arasındaki sınır geçişlerini kontrol etmeyi hedefliyor. ABD’nin bu üste silahlı eğitim verdiği biliniyor. 2017 sonunda açıklama yapan Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, ABD’nin Suriye’deki El Tanf üssünde DEAŞ’lı teröristlerin eğitim gördüğünü öne sürmüştü.

#ABD
#Terör
#Rusya
6 yıl önce