|

İstanbul Valiliği son dakika açıklaması! İstanbul’da 9 Ocak kar tatili

İstanbul Valiliği son dakika açıklaması yaptı. Cuma gününden bu yana etkili olan kar yağışları nedeniyle trafikte oldukça zor anlar yaşanmıştı. Öğrenciler ise gün boyu İstanbul’da kar tatili olması için İstanbul Valisi Vasip Şahin’i tweet yağmuruna tutmuşlardı. Beklenen son dakika açıklaması da geldi. Peki İstanbul’da okullar tatil mi?

Yeni Şafak
20:53 - 8/01/2017 Pazar
Güncelleme: 21:53 - 8/01/2017 Pazar
Diğer
İstanbul'da okullar tatil mi? İstanbul Valiliği son dakika açıklaması
İstanbul'da okullar tatil mi? İstanbul Valiliği son dakika açıklaması

İstanbul Valiliği son dakika açıklaması yaptı ve öğrencilerin büyük bir merakla beklediği haberi verdi. Son günlerde etkili olan kar yağışları beraberinde birçok olumsuzluğu da getirmişti. Öğrenciler ise okula gitmekte bir hayli zorlanacağını düşünürken İstanbul Valiliğinden son dakika açıklaması geldi. Peki İstanbul'da okullar tatil edildi mi? İşte İstanbul Valiliği son dakika açıklaması.



İstanbul Valiliğinden yapılan son dakika açıklamasına göre İstanbul'da okullar 1 gün arayla tatil edildi.


























İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 2

Kar yağışının etkisini sürdürdüğü İstanbul'da, yetkililerin uyarılarını dikkate alan vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanması, bazılarının da dışarı çıkmaması sonucu trafik yoğunluğu yüzde 2 seviyesine geriledi.



İl genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ekiplerin tuzlama ve kar küreme çalışmaları aralıksız devam ediyor.



Kar yağışının 6 Ocak Cuma akşam saatlerinden itibaren etkili olduğu İstanbul'da vatandaşların, yetkililerin uyarısını dikkate almasıyla trafik yoğunluğu da oluşmadı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesince, akıllı telefonlara yönelik tasarlanan ve kent genelindeki trafik yoğunluğunun takip edilebilmesine olanak sağlayan "İBBCepTrafik" uygulamasındaki son verilere göre, şehir içi trafik yoğunluğu yüzde 2'ye kadar geriledi.



Kentte, kar yağışı yer yer etkili olmaya devam ediyor.




Vali Şahin, AKOM'da kar çalışmaları izledi

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Afet ve Koordinasyon Merkezinde (AKOM) kar yağışıyla ilgili çalışmaları inceledi. Şahin, “An itibariyle İstanbul'da köprüler, ana arterler, otoyollar, metrolar trafiğe açık" dedi.


İstanbul'da dünden bu yana aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışına ilişkin ekiplerin, kapalı yollara ilişkin yürüttüğü çalışmaları sürerken İstanbul Valisi Vasip Şahin Afet ve Koordinasyon Merkezinde incelemelerde bulundu.


İncelemelerin ardından Vali Şahin, çalışmalara ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Vali Şahin yaptığı açıklamada, “Kriz merkezinde, karla mücadelede görevli kurum temsilcileriyle yapılan çalışmaları değerlendirdik. Emekleri için hepsine teşekkür ediyorum. An itibariyle İstanbul'da köprüler, ana arterler, otoyollar, metrolar trafiğe açık. Sürücülerin kural ve ikazlara uymalarını rica ediyorum" dedi.





#İstanbul Valiliği
#Vasip Şahin
#İstanbul'da okullar tatil mi
7 yıl önce