|

Hangi illerde okullar tatil? 9 Ocak kar tatili olan iller listesi

Hangi illerde okullar tatil edildi? Türkiye, yoğun kar yağışı etkisi altına girdi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı illerde okullar tatil edildi. Merak eden öğrenciler için 9 Ocak Pazartesi kar tatili olan iller listesi haberimizde.

Yeni Şafak
11:21 - 9/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:24 - 9/01/2017 Pazartesi
Diğer
9 Ocak kar tatili olan iller
9 Ocak kar tatili olan iller

9 Ocak Pazartesi kar tatili olan iller listesi haberimizde. Yoğun kar yağışı altında olan bazı illerden kar tatili haberleri gelmeye devam ediyor. Öğrenciler ise kar tatili olan illeri merak ediyorlar. İşte 9 Ocak Pazartesi kar tatili olan iller.



Akçakoca'da etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.



Akçakoca Kaymakamlığından yapılan açıklamada, pazartesi günü kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Akçakoca Hıfzıssıhha kararıyla okullar tatil edildi. Ayrıca, hamile, engelli memurlar idari izinli sayılacak.



Bursa

Bursa'da olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde okullar yarın tatil edildi.



Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklendiğinden, ilimiz genelinde tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi.



Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.



Zonguldak


Zonguldak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın için okullar bir gün süreyle tatil edilirken, engelli ve hamile kamu personeline de 1 günlük idari izin verildi.


Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz Merkez bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde yaygın, örgün ve özel eğitim kurumlarında okullar yarın 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu görevlilerimiz de 1 gün idari izinlilerdir" denildi.


Öte yandan Zonguldak Valisi Ali Kaban da kar tatilini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Vali Kaban'ın paylaşımında, "Zonguldak'a güzel bir kar yağıyor. Beklenen oldu sonunda. Yarın okullar tatil. Keyfini çıkarın" ifadeleri yer aldı.




Çanakkale


Çanakkale'de kent merkezi ile 8 ilçede yarın, Gelibolu ilçesinde de yarın ve salı günü olumsuz hava şartları nedeniyle okullar tatil edildi.



İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gündür etkili olan kar yağışı ve buzlanmadan dolayı okullarla ilgili tatil kararı alındığını söyledi.



Ulaşımın bazı bölgelerde güçlükle yapıldığı kentte, merkez ile Ayvacık, Biga, Bayramiç, Çan, Ezine, Eceabat, Yenice ve Lapseki ilçelerindeki tüm okullarda yarın eğitim yapılmayacağını aktaran Memiş, Gelibolu ilçesinde ise 9 ve 10 Ocak olmak üzere iki gün eğitime ara verildiğini kaydetti.



Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.






























#Kar tatili olan iller
#9 Ocak kar tatili
#Hangi illerde okullar tatil
7 yıl önce