|

Marmara’ya balık ve midye takviyesi

Toplanacak müsilaj kalmayan Marmara Denizi’ne bugün ‘balık’ ve ‘midye’ bırakılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı ile ortak hareket edileceğini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaşam döngüsünün sağlanması için bunun şart olduğunu dile getirdi.

Osman Özgan
00:00 - 14/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 22:44 - 13/07/2021 Salı
Yeni Şafak
İstanbul’un en uzun sahilleri arasında yer alan Tuzla Sahili’nde  de deniz eski rengine döndü.
İstanbul’un en uzun sahilleri arasında yer alan Tuzla Sahili’nde de deniz eski rengine döndü.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, toplanacak miktarda müsilaj olmadığı için temizleme çalışmalarının durdurulduğu Marmara Denizi’ne bugün balık ve midye bırakılacağını söyledi. Bakan Kurum, 7 Temmuz’dan bu yana Marmara Denizi’nde temizlenecek müsilajın görülmediğini ifade etmişti. Bakan Kurum, müsilajın üremesini önleyecek adımların atıldığını da söyledi. Kurum, bu kapsamda, bugün Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yle birlikte Marmara’ya balık ve midye bırakacaklarını aktardı. Balık ve midyelerin Tarım Bakanlığınca ayarlanacağına işaret eden Kurum, denizdeki ekolojik yaşamın yeniden kurulmasının amaçlandığını dile getirdi.


MÜSİLAJ 12 BİNDEN BİN HEKTARA DÜŞTÜ

Denizin dibinde hala müsilajın olduğunu söyleyen Kurum, “Tam anlamıyla oradaki ekolojik yaşam dönüyor diyemeyiz. Çünkü hala orada müsilaj var. Bunun için de dengenin sağlanması gerek” dedi. Bakan Kurum, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin tespitlerine göre, temizleme çalışmaları başladığında müsilaj büyüklüğünün yaklaşık 12 bin 741 hektar iken şu anda Marmara’daki müsilaj büyüklüğünün bin hektara düştüğünü ifade etti. 22 Haziran’da Kocaeli Körfezi’nde 4 farklı nokta ile Pendik’te belirlenen bir alana bırakılan oksijen seviyesini artıracak cihazların takibinin de yapıldığını kaydeden Kurum, Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu’nun bugün toplanacağını aktardı.

#Murat Kurum
#Çevre ve Şehircilik Bakanı
#müsilaj
#Marmara Denizi
#midye
#balık
#takviye
3 yıl önce