|

Staj yeri bulma çilesi bitiyor

Eğitim sırasında ‘staj’ bulma kabusu yaşayan gençlere müjdeli haber Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan geldi. Kasapoğlu, “Gençlere rehberlik yaparak kariyer yapmaları ve staj ayarlamaları konusunda ‘Genç İstihdam Ofisi’ açacağız“ dedi.

Yasemin Asan
04:00 - 8/03/2019 Cuma
Güncelleme: 00:14 - 8/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Bakan Kasapoğlu, Gaziantep’ten başlattığı buluşmalar kapsamında bugüne kadar İzmir, Çorum, Ankara, Sinop, Uşak, Muğla ve Adıyaman’da gençlerle bir araya geldi.
Bakan Kasapoğlu, Gaziantep’ten başlattığı buluşmalar kapsamında bugüne kadar İzmir, Çorum, Ankara, Sinop, Uşak, Muğla ve Adıyaman’da gençlerle bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yaklaşık 1 milyon gencin ilk kez oy kullanacağı 31 Mart seçimleri öncesinde ‘Gençlerle Demokrasi Buluşması’ etkinliklerinde bir araya geliyor. Bakan Kasapoğlu, 16 Şubat’ta Gaziantep’ten başlattığı buluşmalar kapsamında bugüne kadar 7 ilde gençlerle bir araya geldi.

DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEKLER

Devam eden faaliyetleri Yeni Şafak’a değerlendiren Kasapoğlu, ilk kez oy kullanacak gençleri gördüğünü söyledi. Kasapoğlu, “Gençlerin kullanacağı ilk oylar dünyanın kaderine etki edecek kudrette oylar. Türkiye seçimlerini incelediğinizde, seçimlere katılım açısından katılma oranı en yüksek ülkelerden biri. Bizim demokrasimizi sorgulayanlara en güzel cevap budur” dedi.

“Gençler sadece bizim için değil, tüm dünya için önemlidir” diyen Kasapoğlu, “Cumhurbaşkanımız gençlere çok önem veriyor. Bu önemin en güzel örneği de seçilme yaşını düşürmesidir. Gençler seçimini yaparken daha dikkatli olmalıdır. Yalnız kendileri için değil ülkenin istiklali ve istikbali için oy kullanmalıdır” diye konuştu.

İSTİHDAM OFİSİ AÇACAĞIZ

  • Gençlerin istihdamını çok önemsediklerini belirten Kasapoğlu, “Onlara rehberlik yaparak kariyer yapmaları ve staj ayarlamaları konusunda önümüzdeki günlerde Genç İstihdam Ofisi açacağız. Pek çok alanda projelerimiz var. Yeni dönemde istihdamla ilgili bölümü de ele alacağız” şeklinde konuştu.
#Mehmet Muharrem Kasapoğlu
#Genç İstihdam Ofisi
5 yıl önce