|

Sultanbeyli’de 56 bin aileye ulaşıldı: Koronavirüse karşı ilk günden beri sıkı tedbirler eşliğinde çalışmalar sürdürülüyor

Sultanbeyli Belediyesi, koronavirüse karşı ilk günden itibaren tedbirlerini alarak çalışmalarına başladı. İbadethaneler, okullar, kuaförler, cadde ve sokaklar dezenfekte edildi. Yalnız yaşayan yaşlılara iftarlık sıcak yemek götürüldü, Sultanbeyli Belediyesi, Kaymakamlık ve STK işbirliğiyle yaklaşık 56 bin aileye yardım ulaştırdı. 20 bin aileye, belediye erzak kolisi dağıtırken, 27 bin aileye de devlet tarafından nakit yardım yapıldı. İlçenin farklı noktalarına maske ve eldiven atık kutuları yerleştirildi, dört bir yana “Evde kal” uyarıları yazıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Bundan sonra da tedbirlere uymaya harfiyen devam ederek salgınla mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu günleri hep birlikte başarıyla atlatacağız” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 23/05/2020 Cumartesi
Güncelleme: 03:38 - 23/05/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
Belediye tarafından tek başına yaşayan yaşlılara iftarlık sıcak yemek götürülüyor.
Belediye tarafından tek başına yaşayan yaşlılara iftarlık sıcak yemek götürülüyor.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen koronavirüse karşı Sultanbeyli Belediyesi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Açıklanan tedbirleri ivedilikle uygulamaya koyan belediye, ilçede bulunan okulları, camileri, berberleri, kuaförleri, cemevlerini, minibüs hatlarını, emniyet araçlarını, kültür merkezlerini, cadde ve sokakları, meydanları, eczaneleri, spor salonlarını ve halkın yoğun olduğu alanları dezenfekte etmeye devam ediyor. Kent meydanı düzenli olarak yıkanıyor, evinde tek başına yaşayan yaşlılara iftarlık sıcak yemek götürülüyor. Tedbirler kapsamında ilçede düzenli olarak gerçekleştirilen kültür etkinlikleri ertelendi, belediye bünyesinde bulunan gençlik merkezleri online eğitime geçti. Sultanbeyli Belediyesi, Kaymakamlık ve STK işbirliğiyle yaklaşık 56 bin aileye yardım ulaştırdı. 20 bin aileye belediye erzak kolisi dağıtırken, 27 bin aileye de devlet tarafından nakit yardım yapıldı.


BAŞKAN’DAN BAYRAM TEBRİĞİ

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin yaptığı değerlendirmede, ilçe belediyesi olarak alınabilecek tüm tedbirleri uygulamaya koyduklarını ifade ederek, “Dünyamız büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok önemli tedbirler uygulanıyor. İlçemizde dezenfekte çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Kültür merkezleri, spor salonları, okullar, kütüphaneler, nikah salonu, meydanlar, berberler, kuaförler, sağlık kuruluşları, eczaneler, parklar, halkımızın yoğun olarak kullandığı alanlar, cadde ve sokakları dezenfekte etmeye devam ediyoruz” dedi. Evde tek başına yaşayan yaşlılara iftarlık sıcak yemek götürdüklerini, yaklaşık 20 bin kişiye erzak kolisi ulaştırdıklarını kaydeden Başkan Keskin, “Açıklanan veriler umut verici. Alınan tedbirler hamdolsun ülkemizi başarılı sonuçlara ulaştırıyor. Bundan sonra da tedbirlere uymaya harfiyen devam ederek salgınla mücadelemizi devam ettirmeliyiz. Bu süreci hep birlikte başarıyla atlatacağız. Tüm hemşehrilerime bu sürece verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyor, sağlık dolu nice Ramazanlar ve bayramlar diliyorum” şeklinde konuştu.

Dezenfekte çalışmaları hız kesmiyor



***



***



***



***


  • Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçe genelinde dezenfekte çalışmalarını sürdüren Sultanbeyli Belediyesi, özel halk otobüslerini dezenfekte etti. Yaklaşık 90 otobüste detaylı çalışma yapan uzman ekip, şoförleri ve yolcuları da kurallara uymaları konusunda uyardı. Diğer taraftan ilçedeki eczaneler, ATM’ler dezenfekte edildi. Bu çalışmalar kapsamında Sultanbeyli Belediyesi ilçede sokak ve caddeleri dezenfekte ediyor. Parklar ve halkın yoğun olarak kullandığı alanlar sürekli dezenfekte ediliyor.

Çocuklara ‘hijyen’ oyunu


Koronavirüs günlerinde evde kalarak salgının yayılmasını en aza indiren çocuklar için Sultanbeyli Belediyesi özel bir oyun hazırlattı. Hızlı ve Tertemiz adı verilen oyun sosyal medya üzerinden paylaşıldı ve paylaşan herkes oyuna sahip oldu.

Gençlere kitap sürprizi



***



  • 15-20 yaş arası gençlere yürüme mesafesinde sokağa çıkma izni verildiğinde Sultanbeyli Belediyesi teşvik etmek amacıyla gençlere kitap hediye etti. İlçenin farklı noktalarında bekleyen ekipler gençlere kitaplarını vererek sağlıklı günler diledi, özellikle maske ve sosyal mesafe konusunda kendilerini uyardı. Diğer taraftan 65 yaş ve üstü yaşlıların sokağa çıkma kısıtlamasından muaf oldukları gün de onlara hijyen malzemeleri, maske hediye edildi.

Berberler bereket duasıyla açıldı


Koronavirüs sürecinin ilk normalleşme adımı atıldı; kuaförler, berberler ilk müşterilerini karşıladı. Sultanbeyli Belediyesi de ilçedeki kuaför ve berberlere maske, dezenfektan ve bereket duası dağıttı. Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de ilçedeki bir berberin ilk müşterisi oldu.


Sokak hayvanları unutulmadı


  • Sultanbeyli Belediyesi tarafından kurulan Hayvanseverler Platformu, sokak hayvanları için daha önce oluşturulan beslenme istasyonlarına düzenli olarak mama ve su bırakıyor. En iyi dostlarımız bu zorlu süreçte de yalnız bırakılmıyor.

SUGEM’de dijital dönem


Koronavirüs sebebiyle gençlik merkezleri, hobi kursları, bilim ve teknoloji kursları eğitime online olarak devam ediyor. Öğrenciler, sugem.net adresine giriş yaparak online olarak dersleri takip ediyor.

20 bin yardım kolisi dağıtıldı


  • Sultanbeyli’de Ramazan her yıl bir başka yaşanırdı. Bu sene pandemiden dolayı sokak iftarları yapılamadı. Ancak bu sefer de ekipler, iftar sofralarını vatandaşın evine kurdu. Sultanbeyli Belediyesi Ramazan ayı boyunca yaklaşık 20 bin ihtiyaç sahibine yardım kolisi ulaştırdı. Evinde tek başına yaşayan yaşlılara iftarlık sıcak yemek götürüldü.
#Sultanbeyli Belediyesi
#Hüseyin Keskin
#Dezenfekte
#Yardım
#İftar
#Berber
#Hayvan
#Kitap
#SUGEM
4 yıl önce