|

Taşeron işçiye yeni kadro

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, "Şimdi gelinen noktada 4C'li çalışanlar 4B statüsüne geçirilecekler, bize gelen bilgiler bu doğrultuda." dedi.

Yeni Şafak
13:48 - 22/12/2017 Cuma
Güncelleme: 13:58 - 22/12/2017 Cuma
AA
Tonbul, toplu sözleşme dönemlerinde yapılan görüşmeler neticesinde bu çalışanların özlük hakları noktasında ciddi iyileştirmeler yapıldığını söyledi.
Tonbul, toplu sözleşme dönemlerinde yapılan görüşmeler neticesinde bu çalışanların özlük hakları noktasında ciddi iyileştirmeler yapıldığını söyledi.

İlgili bakanlıklar nezdinde taşeronla ilgili konunun çözümü noktasındaki çalışmalarda sona gelindiğini anımsatan Tonbul, sözlerini şöyle sürdürdü:

PTT ve İller Bankasında da özel statülü çalışanlar olduğunu aktaran Tonbul, bunların da kadroya alınması için bir çözüm yolu bulunması gerektiğini kaydetti.

Toplu sözleşme dönemlerinde yapılan görüşmeler neticesinde bu çalışanların özlük hakları noktasında ciddi iyileştirmeler yapıldığını vurgulayan Tonbul, diğer bir konunun ise 4C'liler olduğunu söyledi.

4C'lilerin özelleştirme sonucunda kurumlarında işçi olarak çalışırken diğer kurumlara 4C geçici personel statüsüne geçtiklerini açıklayan Tonbul, bu çalışanların durumu ile ilgili de bir gelişme beklediklerini söyledi.

4C'LİLER 4B'YE GEÇECEK

Tonbul, şöyle konuştu:

"Şimdi gelinen noktada 4C'li çalışanlar 4B statüsüne geçirilecekler, bize gelen bilgiler bu doğrultuda. Lise ve üzerindeki arkadaşlarımız büro personeli, onun altındaki arkadaşlar da destek personeli olarak değerlendirilecek. Önümüzdeki toplu sözleşme dönemlerinde de bu büro personeli arkadaşlara yeni bir statü getirerek bunların pozisyonlarınında nasıl ki unvan değişikliği veya görevde yükselme sınavı yapılıyorsa burada bir illiyet bağı kurularak bir sınav sisteminin getirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Şu anda gelinen nokta artık 4B'li sözleşmeli personel statüsüne geçmiş olacaklar ve sorumlu bir memur olacaklar. 657'ye tabi tüm memurların haklarından da aynı şekilde faydalanmış olacaklar."

#Taşeron
#Taşeron işçi
#4B
#4C
#Sözleşmeli
#Kadro
6 yıl önce