|

Taşeron işçilerde en çok merak edilen 10 soru

Taşerona kadro müjdesinin ardından taşeron işçilerin düzenleme ile ilgili meraklar devam ediyor. 900 bin kişi ve onların ailelerin gözü kulağı birbiri ardına gelen taşeron işçi açıklamalarında. Taşeron işçilerde son durum ne, taşeron işçi yasası kimi kapsıyor, taşeron işçiler ne kadar maaş alacak gibi soruları sizler için araştırdık.

Yeni Şafak ve
07:25 - 22/12/2017 Cuma
Güncelleme: 08:05 - 22/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Taşeron işi inşallah bu hafta içinde bitiyor” demişti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Taşeron işi inşallah bu hafta içinde bitiyor” demişti

Başbakan Binali Yıldırım Eylül ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile birlikte TÜRK-İŞ'i ziyaret ederek, TÜRK-İŞ, TESK ve TOBB Başkanları ile mini bir zirve yapmış ve burada da taşeron işçilerle ilgili yıllardır beklenen uygulamanın hayata geçirileceği müjdesini vermişti.

Başbakan Yıldırım, "2017 sonunda bu işe nokta koymak istiyoruz" demişti. O günden sonra da her gün taşeron işçilerle ilgili birbiri ardına açıklamalar gelmeye başladı. En net açıklama ise taşeron işçiler konusunda talimatı veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen toplu açılış töreninde bir vatandaşın sorusu üzerine, “Taşeron işi inşallah bu hafta içinde bitiyor” demişti ve sonrasındaki hafta AK Parti Grup toplantısında çalışmaların nihayete erdiğini söylemişti. Erdoğan, taşeron işçilerle ilgili ilk detayları da bu toplantıda verdi.

Taşeron işçilerle ilgili en son açıklama da Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi. Bakan Ağbal, "Çalışmalar teknik olarak tamamlandı. İnşallah bu düzenlemeyi yılbaşından önce hayata geçireceğiz" dedi.

Biz de taşeron işçilerle ilgili en çok merak edilen, "Taşeron işçilerin maaşı ne olacak?", "Taşeron işçi yasası kimleri kapsıyor?", "Taşeron işçiler nasıl kadroya alınacak?", "Taşeron işçilerin emeklilik konusu ne olacak?" gibi soruları sizler için araştırdık.

#Taşeron işçi
#Taşeron
#Binali Yıldırım
#Recep Tayyip Erdoğan
#Naci Ağbal
#Emeklilik
#Kadro
#Taşeron işçi yasası
6 yıl önce