|

Tarih okusalardı bunu yapmazlardı

Albayrak Grubunu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Fransa’da 300 siyasetçi ve yazarın Kur’an-ı Kerim’deki bazı ayetlerin çıkartılmasını istemelerine tepki gösterdi: ”21. Asırda yaşıyoruz. Bu kadar tahsil görmüş ‘adamlar Kur’ân’ı incelemeden böyle bir iddiayı ortaya atıyorlar. Kur’ân-ı Kerim hayatın bir parçasıdır. Bunlar eğer tarih okumuş olsalardı gerçeği görürlerdi."

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:35 - 12/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Albayrak Grubu’nu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak’la görüştü
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Albayrak Grubu’nu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak’la görüştü

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Albayrak Grubunu ziyaret etti. Erbaş’ı burada Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Yönetim Kurulu üyeleri Kazım Albayrak, Nuri Albayrak ile tvnet ve Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül karşıladı.

MÜŞRİKLER BİLE KABUL ETMİŞTİ

Ardından tvnet’te Faruk Aksoy’un sorularını yanıtlayan Erbaş, 300 Fransız yazar ve siyasetçinin Kur’an-ı Kerim’den bazı ayetlerin çıkarılmasını istemeleri yönündeki skandal bildiriyi cahiliye adeti olarak niteledi. 1400 sene önce Mekke’deki müşriklerin bile Kur’an-ı Kerim’in Allah’ın kitabı olduğunu kabul ettiğini vurgulayan Erbaş, “21. Asırda yaşıyoruz. Bu kadar tahsil görmüş adamlar Kur’an’ı incelemeden böyle bir iddiayı ortaya atıyorlar. Kur’an-ı Kerim hayatın bir parçasıdır. Eğer tarih okumuş olsalardı gerçeği görürlerdi” dedi.


OSMANLI’DA BİR ARADA YAŞARLARDI

Osmanlı döneminde Anadolu’da gayrimüslimlerle, Müslümanların bir arada yaşadığını hatırlatan Erbaş, “Biz onların ne inançlarına ne de ibadetlerine karıştık. Dinimiz o kadar hassas ki, savaşta bile askerlerin ceplerine genelge koyulurdu. Genelgede askerlere savaş esnasında kadınlara, yaşlılara, çocuklara dokunmayacaksınız, mabetlere dokunmayacaksınız nasihati verilirdi” diye konuştu.

SAKIN HA ŞİDDETE ALDANMAYIN

Erbaş, Fransa’daki İslam karşıtı açıklamanın İslomofobiden başka işe yaramayacağını, bu tür davranışları kınadıklarını belirterek şöyle devam etti: “Sakın ha şiddete aldanmayınız, çeşitli örgütler var, DEAŞ’la uğraşıyoruz. DEAŞ’ın İslam’a faydası mı, zararı mı var. Silahı kim veriyor. Kimin silahını kullanıyorlar. Kur’an-ı Kerim’den şu ayetler çıkarılsın diyenler veriyor. Silah verenleri oyunun diğer perdesinde görüyorsunuz. PKK nereden ortaya çıktı. FETÖ bir din istismarı ve biz hala bununla mücadele ediyoruz.”

#Ali Erbaş
#Albayrak Medya
6 yıl önce