|

Teröristlerin uyrukları belli oldu

Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan teröristlerin uyrukları belli oldu. Teröristlerden birinin Özbek, birinin Rus (Dağıstan), birinin ise Kırgız vatandaşı olduğu tespit edildi. Rus vatandaşı olan teröristin yaklaşık bir ay önce Türkiye'ye giriş yaptığı belirlendi.

Yeni Şafak
13:33 - 30/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:55 - 30/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak
42 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştirilen teröristlerin, sıcak havaya rağmen mont giymesi dikkat çekmişti.
42 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştirilen teröristlerin, sıcak havaya rağmen mont giymesi dikkat çekmişti.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 42 kişinin ölümü 239 kişinin de yaralanmasına neden olan canlı bomba saldırısını gerçekleştirenlerin uyrukları tespit edildi.



Teröristlerden birinin Özbek vatandaşı olduğu, birinin Dağıstan uyruklu Rus vatandaşı, birinin de Kırgız vatandaşı olduğu belirlendi. Dağıstan uyruklu Rus vatandaşı olan teröristin Fatih'te kiraladıkları evde pasaportunu bıraktığı ve bu pasaport ile yaklaşık 1 ay önce Türkiye'ye giriş yaptığı öğrenildi.



Yeni Şafak'ın ulaştığı bilgilere göre, polis saldırıda 8 teröristin yer aldığını tespit etti. Dağıstan, Kırgız ve Özbek uyruklu 3 terörist kendini patlattı. 1 kişi gözaltında, 4'ü aranıyor. Kanlı saldırıyı organize eden ismin Çeçen asıllı Ahmet Çatayev olduğu tahmin ediliyor. Çeçen İslam Emirliği kurucusu Dokko Umarov'a çalışan Çatayev, Umarov öldükten sonra IŞİD'e katıldı.











#Atatürk Havalimanı
#Canlı Bomba
#Terör Saldırısı
8 yıl önce