|

Yeni dönemin arefesindeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet olarak yeni bir dönemin arefesinde olduğumuzu belirterek şu mesajı verdi: Bu dönemin adı, yeniden diriliş, yeniden şahlanış dönemidir. Bu dönem yeniden büyük Türkiye idealimizi pratiğe dökme dönemidir. TÜGVA Genel Merkezi’nin açılışında konuşan Erdoğan, iktidara geldiklerinde Suriyelileri geri göndereceğini söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. “Bunun insanlıktan nasibi var mı?” diye soran Erdoğan, “Ensar ile muhacir nedir, bu adam bilmez. Bu hassasiyeti anlamaz. Çünkü bunlar her zaman zulümle içiçe olmuşlar” ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
04:00 - 22/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:50 - 22/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜGVA Genel Merkezi’nin ile Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı ikinci etabının açılışında halka hitap etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜGVA Genel Merkezi’nin ile Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı ikinci etabının açılışında halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Genel Merkezi’nin ile Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı ikinci etabının açılışında konuştu. Türkiye’nin ileriye doğru her hamlesinde istikrarsızlığa sürüklenmek istendiğini vurgulayan Erdoğan, “Hamdolsun, bu defa aynı tuzağa bizi düşüremediler. 2008’de de yaptılar. Ama gereken cevabı aldılar. AK Parti döneminde oynanan tüm oyunlara rağmen kesintisiz bir şekilde 16 yıldır ülkemizi hedeflerine doğru ilerletmeyi başardık. Geçmişin eksiklerini telafi etmekle kalmadık, geleceğin de alt yapısını kurduk. Şimdi, bu alt yapı üzerinde büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etme aşamasındayız.” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE YÖNELİK SALDIRILAR ARTIYOR

Erdoğan, Türkiye’ye yönelik saldırıların şiddetinin giderek arttığını belirterek, şöyle devam etti: “Mahiyette de değişiyor. İşte en son Cemal Kaşıkçı olayındaki hassasiyetler...Biz ‘Kararlıyız. Bunu meydana çıkaracağız.’ dedik. Şimdi bu konuyla ilgili açıklamalarımı inşallah salı günü grup toplantısında yapacağım. Çünkü burada adaleti arıyoruz. Bütün çıplaklığıyla ortaya çıkacak. Sıradan atılan bazı adımlarla değil. Bütün çıplaklığıyla... 15 kişi buraya niye geldi, 18 kişi niye tutuklandı? Bunlar tüm detaylarıyla açıklanmalıdır. Bunları salı günü çok daha farklı bir şekilde grup konuşmamda anlatacağım. Orada bunların detayına gireceğim. Dünya şu anda kimi nasıl konuşuyor, hepsine bakacağız.”

Millet olarak yeni bir dönemin arefesinde bulunduklarını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

YENİ BİR DÖNEMİN AREFESİNDEYİZ

“Bu dönemin adı, yeniden diriliş, yeniden şahlanış dönemidir. Bu dönem yeniden büyük Türkiye idealimizi pratiğe dökme dönemidir. Elbette bu idealin bir yanı coğrafyamızla ilgilidir. Ancak bu asla yayılmacı bir ideal değildir. Bizim ideallerimize bu tarz kulp takanların gayesinin meseleyi anlamaktan ziyade daha başından yaftalamak, mahkum etmek olduğunu biliyoruz.”

CHP terör örgütüyle seçime hazırlanıyor

TÜGVA Genel Merkezi’nin açılışında konuşan Erdoğan, iktidara geldiklerinde Suriyelileri geri göndereceğini CHP lideri Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. “Bunun insanlıktan nasibi var mı?” diye soran Erdoğan, “Ensar ile muhacir nedir, bu adam bilmez. Bu hassasiyeti anlamaz. Çünkü bunlar her zaman zulümle iç içe olmuşlar” ifadelerini kullandı. Eskiden vesayet eliyle yürütülen kampanyaların şimdi ana muhalefet ve bölücü örgütün ittifakına havale edildiğini dile getiren Erdoğan, “Şu anda ana muhalefet, bölücü terör örgütüyle el ele, kol kola Mart seçimlerine hazırlanıyor. Görüyorsunuz değil mi? CHP’ye gönül veren kardeşlerim, hala bu CHP’ye oy mu vereceksiniz? Bu terör örgütüyle el ele, kol kola olan CHP’ye oy mu vereceksiniz? HDP’ye oy veren kardeşlerim, sizler de hala bu terör örgütünün yardakçısı olan bu siyasi partiye oy mu vereceksiniz? Yazıktır, günahtır. Siz hizmete mi, bu terörü destekleyenlere mi? Benim Kürt kardeşlerimin kızlarını, çocuklarını Kandil dağına kaçıranlara mı oylarınızı vereceksiniz?” değerlendirmelerinde bulundu.

Şimdi birileri çıkarmış ‘af’... Ne affı?

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şimdi birileri çıkarmış ‘af’... Ne affı? Eğer benim mağdurum, mazlumun bu noktada ‘tamam ben affettim’ diyorsa, bu ayrı konu ama biz asla. O zaman adil bir iktidar olamazsınız. O zaman adaletle hükmeden bir iktidar olamazsınız.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına yaklaştığı bu dönemde, Türkiye’nin yeni bir atılım, yeni bir şahlanış, yeni bir diriliş içinde olduğunu ifade etti. Alandakilerden birine “Canım kardeşim boşuna uğraşma. Biz rastgele cezaevlerine girenlere cezaevinin kapısını açamayız.” diyen Erdoğan, “Devlete karşı işlenen suçları devlet affeder o ayrı bir konu ama şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur. Bu böyle bilinsin. Hele hele 50 bini aşkın uyuşturucunun cezaevinde olduğu bir dönemde biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız. Buna evet diyor musunuz?” diye konuştu. Vatandaşlar da Erdoğan’ın sorusuna “hayır” diye yanıt verdi. Demokratik bir şekilde sorarak cevabını aldığını ifade eden Erdoğan, “Böyle bir şey olamaz. Şimdi birileri çıkarmış ‘af’... Ne affı? Eğer benim mağdurum, mazlumun bu noktada ‘tamam ben affettim’ diyorsa, bu ayrı konu ama biz asla. O zaman adil bir iktidar olamazsınız. O zaman adaletle hükmeden bir iktidar olamazsınız.” şeklinde konuştu.

TÜGVA gençlere ikinci üniversite

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eyüpsultan’daki Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, binanın, Türkiye, millet ve gençler için hayırlara vesile olmasını diledi. Erdoğan “TÜGVA gençlere sadece barınma imkanı sunmakla kalmıyor, yaşları, eğitim seviyeleri birbirinden farklı on binlerce gencimiz için ikinci bir okul, ikinci bir üniversite oluyor” dedi. Erdoğan, şunları söyledi:

SIRADAN BİR VAKIF OLARAK BAKMADIK

“Biz TÜGVA’ya hiçbir zaman sıradan bir vakıf olarak bakmadık. Burada görev yapan tüm arkadaşlarımızı geleceğimizin Dede Korkutları, Alparslanları, Nizamülmülkleri, Fatihleri, Yavuzları, Akşemseddinleri velhasıl siyaset ve gönül erleri olarak değerlendiriyoruz. Bu çatı altında eğitimlerine devam eden kardeşlerimizi gerektiğinde halkına önderlik edecek birer Aliya İzzetbegoviç olarak görüyoruz.”

NURETTİN TOPÇU’YU ÖRNEK ALIN

“Ebu Eyyub el-Ensari acaba niye buraya geldi?” diye soran Erdoğan, “Bunun bir anlamı var. Hedef büyüktü. Bu bir hedef göstermektir” dedi. Erdoğan, vefatından 43 yıl sonra bile Nurettin Topçu’yu insanların gönlünde yaşamasının nedeninin vatanperverlik şuuru taşıması olduğunu belirterek, gençlerden Topçu’yu örnek almasını istedi.

  • Üsküdar Çekmeköy 27 dakika
  • Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı’nın 9,5 kilometreden ve 7 istasyondan oluşan ikinci etabı hizmete girdi. Hattın, açılmasıyla Üsküdar-Çekmeköy arası yolculuk süresi 27 dakikaya indi. Metro hattı, 20 kilometre ve 16 istasyondan oluşuyor. Metro hattında her 5 dakikada bir sefer yapılacak. Saatte tek yönde 65 bin yolcu kapasiteli metro hattında günde ortalama 700 bin yolcu taşınacak. 15 bin araç trafikten çekilecek. Sancaktepe’den Üsküdar’a 27, Ümraniye’ye 15,5, Yenikapı’ya 39, Topkapı’ya 45,5, Taksim’e 47, Mecidiyeköy’e 55, Hacıosman’a 71, Atatürk Havalimanı’na 71 ve Olimpiyat Stadı’na 81 dakikada yolculuk yapılacak. Hattın 9 durak ve 10,5 kilometreden oluşan Üsküdar-Ümraniye kısmı geçen yıl aralıkta hizmete girmişti. Üsküdar’dan Marmaray’a entegre olan hat, Yenikapı-Hacıosman ve diğer metro hatları ve Altunizade’de metrobüs ile bağlantılı.
  • Küresel merkeze adım adım
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Raylı sistem uzunluğumuzu 2019’da 355 kilometreye, yeni projelerle nihai olarak bin kilometrenin üzerine çıkartma kararındayız. İstanbul’u, küresel merkez hedefine doğru adım adım yaklaştırıyoruz. 29 Ekim’de eni havalimanımızın resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu yıl sonuna kadar, metroya dönüştürdüğümüz 63 kilometre uzunluğundaki eski Gebze-Halkalı banliyö hattını da inşallah hizmete açıyoruz” dedi.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Diyarbakır
6 yıl önce