|

KOBİ’de büyük hedef

Üretim ve istihdamın lokomotifi KOBİ’ler için gelecek beş yıl için 50 yeni organize sanayi bölgesi hedefi çizildi. Amaç organize sanayi bölgelerindeki istihdam miktarını yeni hedefle birlikte 2.5 milyon kişiye çıkarmak.

Yasemin Asan
04:00 - 22/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:46 - 22/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
5 yılda 2.5 milyon kişiye istihdam sağlandı.
5 yılda 2.5 milyon kişiye istihdam sağlandı.

Önümüzdeki dönemde KOBİ’lerin rekabet güçleri artırılarak ekonomik büyümeye daha fazla katkı sağlamaları öncelenecek.

KOBİ’lerin yeni pazarlara ulaşması için girişimcilik ekosisteminin uluslararası bağlantıları geliştirilecek. Bu kapsamda, yabancı erken aşama fonlarının Türkiye’de ofis açmaları veya yerli fonlara ortak olmaları, yabancı kurumsal yatırımcıların Türkiye’deki fonlara yatırım yapmalarını özendirecek tedbirler devreye alınacak.

ÖZKAYNAK BİRİKİMİ HIZLANACAK

KOBİ’lerin iç finansman yoluyla yatırımlarını gerçekleştirmelerini teşvik edilecek ve bu amaca yönelik olarak özkaynak birikimi hızlandırılacak. KOBİ’ler için, özel kesim tahvil arzının ve KOBİ Borsalarının yer aldığı sermaye piyasası araçları yaygınlaştırılacak. Şirketlerin endüstriyel tasarım, üretime hazırlık, üretim süreci, pazara sunum ve satış sonrası gibi hizmet faaliyetleri desteklenecek.

105 TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ

2023 yılına kadar 5 ihtisas, 10 organize sanayi bölgesi içinde olmak üzere toplam teknoloji geliştirme bölgesi sayısı 105’e çıkarılacak. Teknoloji geliştirme bölgelerinde toplam çalışan sayısı 2023 yılında 60 bine, tescilli patent sayısı ise 2 bine yükselecek.

ESNAFA SEKTÖR ANALİZİ

Esnaf ve sanatkârların rekabet gücünün artması için sektör analizleri projesi hayata geçirilecek. Buna yönelik olarak pazarlama ve markalaşma projesi başlayacak. Ülkedeki esnaf ve sanatkârların coğrafi bilgi sistemi kurulacak.

#KOBİ
#Esnaf
#Türkiye
6 yıl önce