|

İklim felaketi her coğrafyada hissediliyor: Tek bir dünya var sahip çıkalım

Gezegenimiz tehdit altında. En büyük tehdit ise iklim krizi. Seller, yangınlar, kuraklık ve aşırı hava olayları ile iklim krizi kırmızı alarm veriyor.

Dış Haberler
00:00 - 6/06/2022 Pazartesi
Güncelleme: 00:46 - 6/06/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Irak’ın Dikar vilayetinde kuruyan bataklığın üzerinde çürümeye terk edilen bir kayık, yaşanan kuraklığı gözler önüne seriyor.
Irak’ın Dikar vilayetinde kuruyan bataklığın üzerinde çürümeye terk edilen bir kayık, yaşanan kuraklığı gözler önüne seriyor.

Dünya Çevre Günü, Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nın ilk kez toplandığı İsveç’in başkenti Stockholm’de 5 Haziran 1972 günü kabul edildi.


Her yıl aynı gün, çevrenin korunması konusunda dünya çapında farkındalık oluşturulması ve eylemde bulunulması amacıyla bir temayla kutlanıyor.


Bu yılın teması ise ‘Tek Dünya’. Galakside milyarlarca gezegen arasında tek bir Dünya var. Bugün içinde bulunduğumuz gezegen tehdit altında. En büyük tehdit ise iklim krizi. Seller, yangınlar, kuraklık ve aşırı hava olayları ile iklim krizi kırmızı alarm veriyor.


Bilim insanlarının uyarıları ise sıklaşıyor, zira durum acil. Reuters haber ajansının Dünya Çevre Günü’ne özel çektiği fotoğrafları sizler için derledik.

#Dünya Çevre Günü
#Birleşmiş Milletler
#İsviçre
#Stockholm
2 yıl önce