|

Ramazan'ın manevi rotaları

İstanbul'un manevi atmosferleriyle dikkatleri çeken mekanlarını içeren seyahat rotaları, Ramazan ayında yine ön planda olacak. Ayasofya, Sultanahmet, Eyüp Sultan, Süleymaniye, Oruç Baba, Kapalı Çarşı gibi camiler, türbeler ve tarihi mekanlar listenin başında geliyor.

04:00 - 9/03/2024 Cumartesi
Güncelleme: 03:02 - 9/03/2024 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Ramazan ayında, Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmek için Bilet Dükkanı seyahat rotalarını hazırladı. İstanbul'un manevi atmosferini hissetmek isteyenler için ilk durak, Sultanahmet Camii olabilir. İstanbul'un en eski camilerinden biri olan Eyüp Sultan Camii ve Türbesi, ramazan ayında ziyaretçilerin

ilgisini çekiyor.

AYASOFYA İLK DURAK

Yerli yabancı milyonlarca ziyaretçinin durağı olan Ayasofya Camii de Ramazan maneviyatını yaşamak isteyenlerin ilk duraklarına eklenmeli. Ayrıca manevi bir ziyaret yapmak isteyenler için Oruç Baba Türbesi, İstanbul'un en çok tercih edilen noktalarından. Oruç Baba Türbesi, manevi bir yolculuk yapmak isteyenler için anlamlı bir durak olabilir. Kanuni Sultan Süleyman adına Mimar Sinan'ın yaptığı Süleymaniye Camii, geniş avlusu, şadırvanı ve muhteşem manzarasıyla teravih namazlarının kılındığı önemli bir merkez. İstanbul'un tarihi çarşıları, Ramazan ayında daha da hareketli oluyor. Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı, iftarlık ve sahurluk alışverişler için ideal noktalar olarak öne çıkıyor.

BURSA VE SELİMİYE

Bursa Ulu Camii, Osmanlı döneminin sanatını yansıtan, tarihi ve kültürel açıdan büyük bir değere sahip. Ziyaretçilerine hem tarihi bir yolculuk hem de manevi bir deneyim sunan bu cami, Bursa'nın ve Türkiye'nin önemli bir simgesi olarak tarihe adını yazdırıyor. Edirne'deki Selimiye Camii, Osmanlı'nın büyük mimarı Mimar Sinan'ın ustalık eserlerinden biri ve mimari açıdan güzelliğe sahip. Selimiye Camii'nin mimarisi, döneminin ötesinde bir estetik taşıyor.

MEVLANA TÜRBESİ

Mevlana Türbesi ve Müzesi, Konya'nın en kutsal ve tarihi öneme sahip ziyaret noktalarından biri. Ramazan ayının manevi atmosferinde Mevlana Türbesi'ni ziyaret etmek

hem ruhani bir deneyim hem de tarihi bir yolculuk sunuyor. Şanlıurfa da Ramazan için en iyi rotalardan. Ziyaretçiler, bölgedeki kutsal mekanları ziyaret ederek; Hz. İbrahim'in manevi mirasına şahitlik edebilir ve dualarını burada yapabilirler.



#Ramazan
#Aktüel
#Hayat
2 ay önce