|

Tanburi Sadun Aksüt için saygı gecesi

Türk Mûsikisi’nin usta sazendelerinden Tanburi Sadun Aksüt için Esenler'de saygı gecesi düzenleniyor. Yaklaşık 40 yıl boyunca yüzlerce öğrenci yetiştiren Aksüt, yaşamı boyunca oluşturduğu arşivini İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Arşiv ve Dokümantasyon Merkezi’ne bağışlamıştı.

11:23 - 24/12/2019 Salı
Güncelleme: 14:06 - 24/12/2019 Salı
Yeni Şafak
Tamburi, besteci, yazar Sadun Aksüt
Tamburi, besteci, yazar Sadun Aksüt

Esenler Belediyesi, İTÜ Türk Mûsikisi Devlet Konservatuarı işbirliğiyle tanburi, besteci ve yazar Sadun Aksüt’e özel saygı gecesi düzenliyor.

Türk müziğine 100'den fazla beste kazandıran 87 yaşındaki tanburi Sadun Aksüt’ün hayatını anlatan bir video gösterimiyle başlayacak gecede, TRT Sanatçısı Yaprak Sayar, Sadun Aksüt’ün ve Selahattin Pınar’ın eserlerinden oluşan bir repertuarla konser verecek.

Türkiye’nin müzikal hafızası olarak da nitelendirilen Aksüt'ün kişisel arşivinden seçilen kıymetli eserlerden oluşan bir sergi de, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nin fuaye alanında sergilenecek. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Çalgı Bölümü’nde yaklaşık 40 yıl boyunca yüzlerce öğrenci yetiştiren Aksüt, yaşamı boyunca oluşturduğu arşivini İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Arşiv ve Dokümantasyon Merkezi’ne bağışlamıştı.


#Sadun Aksüt
#Saygı gecesi
4 yıl önce