|

Koronavirüs hastalarına özel aplikasyon: Hastalar ve temaslıları zorunlu olarak indirecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsü ile ilgili son dakika gelişmelerini, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada koronavirüs hastaları için özel olarak hazırlanan aplikasyon geliştirildiğini bildirdi. Operatör ve BTK işbirliğiyle geliştirilen aplikasyonu hastalar zorunlu olarak indirecek ve vakaların izole olmalarını evde takibini dışarı çıkıp çıkmadığı bu uygulama üzerinden takip edilecek.

20:08 - 7/04/2020 Salı
Güncelleme: 20:41 - 7/04/2020 Salı
Yeni Şafak
Aplikasyon yakında kullanıma alınacak.
Aplikasyon yakında kullanıma alınacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkan yeni gelişme ise koronavirüs hastaları için özel olarak hazırlanan aplikasyon geliştirildiğini bildirdi. Operatör ve BTK işbirliğiyle geliştirilen aplikasyonu hastalar zorunlu olarak indirecek ve vakaların izole olmalarını evde takibini dışarı çıkıp çıkmadığı bu uygulama üzerinden takip edilecek. Bakan Koca'nın açıklaması şöyle:

Koronavirüs takip aplikasyonu


Vakalarımız temaslı olanları şüpheli olan vakalarımızı takip etmek ve bu vakaların izole olmalarını evde takibini dışarı çıkıp çıkmadığını görmek üzere bir çalışma yapıldı. Operatör ve BTK işbirliğiyle olan bir tablo. Bir iki gün içinde devreye girmiş olacak.

Bu aplikasyonu indirdikten sonra hareketliliği gördüğünde bir mesajla kendisini uyaran, evde izole olmasını hatırlatan ve devamında gerekli görüldüğünde emniyet kuvvetlerinin de devreye gireceği bir sistemden bahsediyorum. Önümüzdeki bir iki gün içerisinde İletişim Başkanlığımızda açıklamalar yapılmış olacak.Önümüzdeki bir iki gün içerisinde devreye girecek. Aplikasyon geliştirildi ve hastalarımız bunu indirmek zorundalar. Burada takip ve kendi durumlarını görebilecekleri bir sisteme geçmiş oluyoruz.

#koronavirüs
#aplikasyon
4 yıl önce