|

Sağlık çalışanları isyanda: New York eyaletine ve iki hastaneye daha açtılar

ABD’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını mücadelesinde zor şartlarda çalışan sağlık işçilerinin sendikası New York Eyaleti Hemşireler Birliği (NYSNA), sağlık çalışanlarını tehlikeli şartlarda çalıştırarak riske atan ve New York’ta ülkenin en büyük koronavirüs salgınını tetikleyen iki hastaneyi ve eyalet yönetimini dava ettiğini duyurdu.

Haber Merkezi
01:00 - 23/04/2020 Perşembe
Güncelleme: 00:17 - 23/04/2020 Perşembe
Yeni Şafak
ABD'de sağlık çalışanları isyan bayrağını çekti.
ABD'de sağlık çalışanları isyan bayrağını çekti.

Şikayet dilekçesinde, hemşirelerin çalışma koşulları için “savaş bölgesi” tanımlaması yapılırken, New York Sağlık İdaresi’nin, çalışanlarına yeterli koruyucu ekipman sağlayamadığı ve Kovid-19’dan enfekte olan sağlık çalışanlarının tavsiye edilenden daha erken sürede işe döndürüldükleri iddiasına yer verildi. New York Sağlık Dairesi’nin yaptığı açıklamada ise, sağlık çalışanlarının çalışmaları için “derinden minnettar” olunduğu, benzeri görülmemiş bir acil durumun yaşandığı şartlarda, sağlık çalışanlarına destek için gerekli her adımın atılmaya devam edileceği bildirildi. Söz konusu dava, sağlık çalışanları tarafından koronavirüs salgını ile ilgili, hastanelerin ve eyalet yönetiminin uygulamalarına karşı açılan ilk toplu dava olma özelliğini taşıyor.


HEMŞİRELERDEN BEYAZ SARAY ÇIKARMASI

NYSNA ayrıca, Montefiore Medical Center’a karşı, Manhattan şehrindeki 3 bin kayıtlı hemşiresi adına, Manhattan Federal Mahkemesi’nde ve Westchester Medical Center’a karşı da Westchester kentinde kayıtlı 1600 hemşire adına Westchester Yüksek Mahkemesi’ne dava açtığını belirtti. Öte yandan, Beyaz Saray önündeki Lefayette Meydanı’nda bir araya gelen Ulusal Hemşireler üyesi hemşireler, salgın nedeniyle yaşanan koruyucu ekipman eksikliğini protesto etti. Hemşireler, ülkenin çeşitli eyaletlerinde virüs nedeniyle yaşamını yitiren meslektaşlarının isimlerini okudu. Ellerinde yaşamını yitiren bazı hemşirelerin fotoğraflarını taşıyan hemşireler, “Ellerinizi yıkamak için kulandığınız 20 saniye, ellerinizdeki ‘kahraman’ kanını temizlemeyecektir” yazılı pankartlar açtı.

İkinci dalga uyarısı


  • Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Robert Redfield, ikinci dalga virüs salgınının kış aylarında ‘grip mevsimine’ denk geleceği için ‘çok daha kötü geçebileceği’ uyarısında bulundu. Washington Post gazetesine konuşan Redfield, “Virüsün gelecek kış milletimize saldırısının, şimdi geçtiğimiz döneme kıyasla çok daha zorlu olacağı ihtimali var. Bunu diğerlerine de söyledim, kafalarını arkalarına yaslayıp ne demek istediğimi anlamıyorlar” dedi.
#ABD
#Hastane
#Koronavirüs
#New York
#Dava
4 yıl önce