|

2022 KPSS sınav sonuçları ÖSYM sonuç sayfasında açıklanacak

31 Temmuz'da yapılan ancak iptal edilen KPSS Lisans genel yetenek-genel kültür ve eğitim bilimleri sınavı 18 Eylül Pazar günü yapıldı. 2022 KPSS lisans sınavın ardından ise KPSS soruları ile cevapları ÖSYM tarafından erişime açıldı. Sınava girecek olan adaylar ise şimdiden sonuçların ilan edileceği tarihe odaklandı. Peki, Sınav heyecanını atlatan adaylar, ''KPSS ne zaman açıklanacak? 2022 KPSS lisans sonuçları ne zaman belli olacak? KPSS puan hesaplama nasıl yapılır?'' sorularını sormaya başladı. İşte 2022 KPSS sonuçları sorgula ekranı:

14:32 - 21/09/2022 Çarşamba
Güncelleme: 14:41 - 21/09/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
ÖSYM 2022 KPSS lisans sınav sonuç sorgulama
ÖSYM 2022 KPSS lisans sınav sonuç sorgulama

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından iptal edilen ve yinelenmesi kararı alınan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans oturumu 18 Eylül Pazar günü gerçekleştirildi.

KPSS maratonunun ilk gününde sabah oturumunda adaylar, Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerini, öğleden sonra Eğitim Bilimleri testini yanıtladı. Adaylara, sabah 10.15'te başlayan Genel Yetenek ve Genel Kültür testinde 120 soruya karşılık 130 dakika, 14.45'te başlayan Eğitim Bilimleri testinde 80 soru için 100 dakika süre verildi.

2022-KPSS Lisans Alan Bilgisi sınavı ne zaman?

31 Temmuz'da yapılan KPSS Lisans oturumlarının iptal edilmesinin ardından ertelenen oturumlar da 24 Eylül itibarıyla yapılacak. Bu kapsamda, 2022-KPSS Lisans Alan Bilgisi 1. oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri) 24 Eylül'de saat 10.15'te, Alan Bilgisi 2. oturumu (hukuk, iktisat, maliye) aynı gün saat 14.45'te, Alan Bilgisi 3. oturumu (işletme, muhasebe, istatistik) 25 Eylül saat 10.15'te gerçekleştirilecek.

2022 KPSS ÖABT sınavı ne zaman?

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 2 Ekim'de saat 10.15'te, ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise 14.45'te yapılacak.

2022 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM takvimine göre 2022 KPSS Lisans Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınav sonuçları 21 Ekim 2022 tarihinde açıklanacak. Ön lisans mezunlarının gireceği 9 Ekim'de düzenlenecek 2022-KPSS Ön Lisans sonuçları ise 3 Kasım'da ilan edilecek.

KPSS sonuçları nereden öğrenilecek?

Sınava katılan adaylar sonuçlarını ÖSYM’nin sonuç sayfası olan “sonuc.osym” adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak öğrenebilecekler. Sonuçların açıklanmasının ardından da mülakat ve tercih süreci için geri sayım başlayacak.

  • 2022 KPSS ÖSYM sonuç sorgulama sayfası için
    .

KPSS sonuçları kaç yıl geçerli olacak?

2022-KPSS sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir ancak öğretmen adayları için 2022-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıldır. Bu süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda sınav sonuçları, bir sonraki sınavın sonucunun açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder.

2022-KPSS’ye Ortaöğretim veya Ön Lisans düzeyinden giren adayların takip eden KPSS B Grubu Lisans sınavına girmeleri hâlinde, KPSS B Grubu Lisans sınavı sonucunun açıklanma tarihi itibarıyla KPSS Ortaöğretim veya Ön Lisans sınav sonuçlarının geçerliliği sona erer; takip eden KPSS A Grubu sınavına girmeleri KPSS Ortaöğretim veya Ön Lisans sınav sonuçlarını etkilemez.

2020-KPSS’ye Ortaöğretim veya Ön Lisans düzeyinden giren adayların 2022-KPSS Lisans sınavına girmeleri hâlinde, bu sınav sonucunun açıklanma tarihi itibarıyla KPSS Ortaöğretim veya Ön Lisans sınav sonuçlarının geçerliliği sona erecektir.

2021-KPSS sonuçları öğretmen adayları hariç, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren iki yıl geçerliliğini korumaktadır. 2021-KPSS’ye giren adaylardan A Grubu kadrolarına başvurmak isteyenler, istedikleri takdirde puanlarını yükseltmek için 2022-KPSS'ye girebileceklerdir.

Adayların, Yönetmeliğin A Grubu olarak tanımladığı kadrolar için kamu kurum ve kuruluşlarına ve öğretmen kadroları için Millî Eğitim Bakanlığına başvurdukları tarihte, B Grubu olarak tanımladığı kadrolar için ise ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek yerleştirme işlemleri için tercih yaptığı tarihte tercihte bulundukları kadroların gerektirdiği öğrenim düzeyinde mezun durumda olmaları şarttır.

KPSS sınavı hangi durumlarda geçersiz sayılır?

KPSS A grubu ve Öğretmenlik oturumuna katılan adayların ''KPSS sınavım geçersiz sayılır mı? Hangi durumlarda KPSS sınavı geçersiz sayılır?'' sorularının gündeme gelmesine neden oldu. ÖSYM tarafından açıklanan kılavuza göre adayın sınavının geçerli sayılarak cevap kâğıdının değerlendirilmesi için:

  • Sınava, atandığı salonda/sırada girmesi,
  • Sınav süresi başlamadan önce Sınava Giriş Belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,
  • Cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru olarak yazıp kodlaması,
  • Sınav sonunda soru kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) ve cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim etmesi,
  • Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,
  • Cevaplarını sınav süresi içinde cevap kâğıdının ilgili alanına işaretlemiş olması,
  • Soru kitapçığı ile cevap kâğıdına yazması ve işaretlemesi gereken bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması,
  • Sınav sorularını, sınavın cevaplama süresi başlatıldıktan sonra okumaya başlaması,
  • Sınav süresi bittikten sonra soruları okumaması ve cevap kâğıdında işaretlemeye devam etmemesi,
  • Salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması.


#ÖSYM
#kpss sonuçları
#kpss sonuçları ne zaman açıklanacak
2 yıl önce