|

Yasin Suresi oku, dinle - Türkçe ve Arapça okunuşuyla Yasin Suresi

Yasin Suresi okumak ve dinlemek için haberimizi inceleyebilirsiniz. Berat Gecesi’nde yapılacak ibadetler arasında Yasin Suresi de yer alıyor. Müslümanlar bu güzel geceyi Kuran’ı Kerim okuyarak geçirebilecekler. Sizler de Yasin Suresi okumak ve dinlemek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

13:31 - 21/05/2016 Saturday
Güncelleme: 15:42 - 23/10/2023 Monday
Yeni Şafak
Kur'an-ı Kerim
Kur'an-ı Kerim

Yasin Suresi okumak ve dinlemek için haberimizi inceleyebilirsiniz. Sizler için hem online dinleyebileceğiniz de hem de okuyabileceğiniz bir şekilde Yasin Suresini hazırladık. Bu özel gecede yapacağınız ibadetler sayesinde sevaplarınızı kat kat daha da fazla arttırabilirsiniz. İşte Yasin Suresi…

, vahyin doğruluğu ve Hz. Muhammed (s. a. v. )'in peygamberliğinin gerçek olduğuna dair Kur'an-ı Kerim üzerine yemin ile başlar. Sonra azgınlık ve sapıklıkta devam eden ve peygamberlerin efendisi Muhammed b. Abdullah'ı (s. a. v. ) yalanlayan, dolayısıyla üzerlerine Allah'ın azap ve intikamı hak olan Kureyş kâfirlerinden söz eder.

Sonra bu sure vahyi ve peygamberliği yalanlamanın sonucundan sakındırmak maksadıyle, peygamberleri yalanlamış olan Antakya beldesinin halkı ile ilgili kıssayı anlatır. Bunu, Kur'an'ın; ret ve öğüt alınması için kıssaları anlatma hususundaki üslubuyla ifade eder.

Yasin suresi, kavmine nasihat eden, sonunda kavmi tarafından öldürülen ve Yüce Allah tarafından cennete sokulan mü'min davetçi Habîbu'n-neccâr'ın durumunu anlatır. Onu öldürenleri, Yüce Allah mühlet vermeksizin öldürücü ve yok edici şiddetli bir sesle cezalandırmıştır.

Yasin suresi okunuşu
Yasin Suresi Arapça




Yasin Suresi Arapça okunuşu:

Yukarıdaki bilgiler ışında Yasin Suresini okuyabilir ve mübarek kandil gecenizi daha da verimli geçirebilirsiniz.



#Kandil
#Kandil geceleri
#Yasin Suresi
8 years ago