|

7 bin 500 kişiyle sahada denetim

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda denetimlerini Ramazan ayı öncesi sıklaştırdıklarını dile getirdi. Yumaklı, “Ramazan ayına özgü olarak 7 bin 500 arkadaşımız sahaya tekrar çıktı” dedi.

04:00 - 8/03/2024 Cuma
Güncelleme: 22:40 - 8/03/2024 Cuma
Yeni Şafak
İbrahim Yumaklı.
İbrahim Yumaklı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ramazan ayı öncesi denetimleri sıklaştırdıklarını belirterek, “Ramazan ayına özgü olarak 7 bin 500 arkadaşımızın sahaya tekrar çıktığını ifade etmek, Konya’dan bunu duyurmak istiyorum” dedi. AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Yumaklı, “Bakanlık olarak 2023 yılında 1 milyon 300 bin gıda denetimi yapıldı. Bu denetimlerde 18 bin 948 işletmeye idari para cezası uygulandı. 2024’te de denetimlerimiz hız kesmeden devam ediyor” diye konuştu.

ERZAK KOLİLERİ DE MERCEK ALTINDA

Ramazan ayının önemi ve farklı bir atmosferi olması sebebiyle bu denetimlerimizi daha da sıklaştıracaklarını ifade eden Yumaklı, şu ifadeleri kullandı: “Ramazan ayına özgü olarak 7 bin 500 arkadaşımızın sahaya tekrar çıktığını ifade etmek, Konya’dan bunu duyurmak istiyorum. Başta ramazanda tüketimi çok fazla olan un ve unlu mamuller, pasta ve tatlılar, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri gibi hususlarda yoğun denetimlerimiz de başlamış durumda. İftar yapılan yerlerdeki, toplu tüketim yapılan alanlardaki denetimlerimizi de yoğunlaştıracağız. Burada hijyen koşulları, saklama koşulları, gıdaların son kullanım sürelerini aşıp aşmadıkları gibi içerik denetimleri, analiz denetimleri dahil olmak üzere yapılmış olacak. Ramazan kolileriyle alakalı denetimlerimiz de olacak. Burada etiket ve son tüketim tarihlerini incelemiş olacağız.”

EN BÜYÜK DENETÇİ HALKIN KENDİSİ

Bakan Yumaklı, en büyük gıda denetçisinin halkın kendisinin olduğunu her zaman vurguladıklarına işaret ederek, “Buradan da bir kez daha ifade edelim, vatandaşlarımızın karşılaştıkları herhangi bir problemi, her türlü iletişim vasıtasıyla bakanlığımıza iletmeleri halinde anında bunlarla ilgili gerekli aksiyon, gerekli tedbir alınacak” dedi.



#aktüel
#Ramazan
#Hayat
2 ay önce