|

Fenerbahçe'de sular durulmuyor! Ligden çekilecek mi? Ali Koç'tan Trabzonspor maçı sonrası önemli açıklamalar

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 yenmesi ile sonuçlanan maçın ardından Trabzonsporlu taraftarlar ve Fenerbahçeli futbolcular arasında kavgalar oldu. Son düdüğün ardından sahaya atlayan Trabzonsporlu taraftarlar, Fenerbahçeli futbolcular ile uzun süren bir arbede yaşadı.Futbolcular ve taraftarlar arasında çıkan arbede de tam 12 taraftar gözaltına alındı. Olaylı maçın ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe ligden çekilecek mi? İşte Ali Koç'un açıklamasının detayları..

10:53 - 19/03/2024 Salı
Yeni Şafak
Ali Koç
Ali Koç

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor-Fenerbahçe mücadelesinde çıkan olaylar maçın önüne geçti. Trabzon'da yaşananlardan dolayı Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyeleri 2 Nisan 2024'te yeterli çoğunluğun sağlanamaması halinde 9 Nisan 2024'te bir araya gelecek. Sarı lacivertliler, futbol takımının Süper Lig'den çekilme dahil alınabilecek aksiyonları değerlendireceklerini açıkladılar.

FENERBAHÇE LİGDEN ÇEKİLECEK Mİ?

Fenerbahçe Kulübü, Süper Lig’den çekilmek dahil, alınacak aksiyonların değerlendirilmesi için 2 Nisan’da çoğunluk sağlanamazsa 9 Nisan’da Olağanüstü Genel Kurula gitme kararı aldı.

Fenerbahçe Kulübü resmi sitesinden yaptığı açıklamada 2 Nisan 2024 Salı günü saat 17.00'da yapılacak Olağan Üstü Genel Toplantı'da takımın Süper Lig'den çekilmesine dair bir toplantı yapacaklarını açıkladı.

Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada şöyle denildi:

18.03.2024 TARİHLİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

Yönetim Kurulu, 18.03.2024 tarihinde toplanarak aşağıdaki kararı almıştır.

1- Tüzüğümüzün 20. Maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendi gereği Yönetim Kurulu’nun tamamının talebi üzerine, aşağıdaki gündemle Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapılmasına;

toplantının, 2 Nisan 2024 Salı günü saat 17.00’da Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi, Kadıköy, İstanbul adresinde yapılmasına, gerekli çoğunluk sağlanamadığı takdirde toplantının, 9 Nisan 2024 Salı günü, aynı yer ve saatte, aynı gündemle, çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilmesine karar vermiştir.

Gündem​:

1- Açılış,

2- Genel Kurul Başkanlık Divanı Seçimi,

3- Saygı Duruşu,

4- İstiklal Marşı,

5- 17 Mart 2024 gecesi oynanan Süper Lig müsabakasında meydana gelen olaylar ve son dönemde Türk futbolunda yaşananlara istinaden Futbol A Takımımızın Süper Lig’den çekilmesi dâhil, alınacak aksiyonların değerlendirilmesi,

6- Kapanış.

ALİ KOÇ: "GEREKİRSE DÜŞERİZ"

Fenerbahçe Başkanı konu hakkında FB TV'de açıklamalarda bulundu.

Ali Koç açıklamasında; "Gerekirse bir alt lige düşeceğiz. Herkes aklını başına alsın. Her gün ölmektense bir gün öleceğiz. Gerekirse 1 sene oynar, çıkarız. Maç 2-2 bitse şampiyonluk gitti. Bunu kim organize etti? Trabzonspor Yönetim Kurulu organize etmedi ama birileri etti. Neden polis yoktu, neden emniyet önlemi alınmadı? Bu ligde Fenerbahçe'ye yer yok. Biz dürüstçe mücadele vermeye çalışıyoruz." dedi.

"ALT LİGE DÜŞERSEK BAŞKANLIĞI BIRAKMAM"

Fenerbahçe Başkanı sözlerinin devamında; "Şimdi de başlamışlar; Fenerbahçeli oyunculara şu ceza verilsin bu ceza verilsin. Hadi verin, ne ceza veriyorsanız verin. Fenerbahçe tarihi için çok önemli bir virajdan geçiyoruz. Rica ediyorum kongre üyelerine, gelin kulübünüzün yanında durun. İstenen Fenerbahçe'nin kazanmaması hatta sahalarda yer almamasıdır. Biz genel kurulda kongre üyelerimizle birlikte bu işin nereye gideceğine karar vereceğiz. Ligden çekilme kararı alırsak, bırakmayacağım. Kulübü yine üst lige çıkartırız ve öyle bırakırım." ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR BAŞKANI ERTUĞRUL DOĞAN AÇIKLAMA YAPTI

Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından bordo mavililerde Başkan Ertuğrul Doğan açıklamada bulundu.

İŞTE ERTUĞRUL DOĞAN'IN SÖZLERİ:

Yönetim Kurulumuz tüm yaşanan süreci dikkatli bir şekilde takip etmektedir. Kulübümüz, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yarınki disiplin sevklerinden sonra yapacağı detaylı açıklamayı kamuoyuyla paylaşacaktır.

Şunun gayet iyi şekilde bilinmesini isteriz ki; hiç kimse ya da herhangi bir kurum Trabzon şehrini, Trabzonspor Kulübü'nü ve Trabzonspor'un şerefli taraftarını dünkü olayların önüne meze etmeye kalkışmasın! Buna asla izin vermeyeceğimizi hatırlatmakta fayda görüyoruz.

Ertuğrul Doğan Trabzonspor Kulübü Başkanı


#fenerbahçe
#trabzonspor
#ali koç
#ertuğrul doğan
1 ay önce