|

Avrupa Fenerbahçeli Muhammed'i konuşuyor

Avrupa basını, Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi play-off turunda HJK Helsinki’yi 1-0 yendiği maçın tek golünü atan Muhammed Gümüşkaya'nın gol sevinci sırasında formadaki armayı bulamaması konusunda “Fenerbahçeli yıldız, gol attıktan sonra armayı bulamayınca şaşkına döndü” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi
08:59 - 21/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 09:08 - 21/08/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Armayı aradığı görüntüsü manşetlere taşındı.
Armayı aradığı görüntüsü manşetlere taşındı.

Avrupa basını, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Fenerbahçe’nin HJK Helsinki’yi 1-0 yendiği maçın tek golünü atan Muhammed Gümüşkaya’yı konuşuyor. 20 yaşındaki genç oyuncunun Helsinki maçında attığı golden sonra yaşadığı sevinci sırasında formasında Fenerbahçe armasını araması Avrupa’nın gündemine oturdu.

İngiliz Daily Star gazetesi “Fenerbahçeli yıldız golden sonra armayı bulamayınca şaşkına döndü” başlığını attı. İngiltere’nin ünlü spor sitesi Daily Mail, yeni forma tasarımında arma kullanılmamasını eleştirdi. Haberde, “Yeni armasız formaları çok tuhaf. Fenerbahçeli Muhammed Gümüşkaya attığı golün ardından takım armasını bulamadı ve şaşkına döndü” sözleri kullanıldı.

"Hayatının golünü attı ama..."

İspanyol AS sitesi Muhammed Gümüşkaya’nın attığı gole övgü dolu sözler kullandı. Haberde, “Muhammed Gümüşkaya hayatının golünü attı ama formada armayı bulmada başarısız oldu” dedi. İspanyol Marca sitesi de yeni formalara eleştirel bir bakış açısı getirerek, “Oyuncular formayı öpme konusunda sıkıntı çekebilir. Muhammed Gümüşkaya kulübüne olan sevgisini göstermek istedi ama armayı bulamadı” ifadelerini kullandı.

İspanyol Mundo Deportivo da formada arma olmamasını eleştirdi. Haberde, “Futbolun ve spor giyim markalarının evrimi, sezonun en ilginç görüntülerinden birini bıraktı. Galibiyeti getiren golü kutlamak isteyen futbolcu, kendini komik bir çıkmazın içinde buldu. Fenerbahçe’nin genç yıldızının golü kutlamak için kulübünün armasını öpmek istediği ancak bir sorunla karşılaştığı belirtilerek, “Böyle bir arma yoktu. Fenerbahçe’yi giydiren marka, bu sezon üçüncü formalarında takımların armalarına yer vermedi” ifadeleri kullanıldı.

Brezilya’da yayın yapan Ge Globo’da yer alan haberde “Muhammed Gümüşkaya, Puma’nın bu sezon yayınladığı üçüncü formalardaki armayı aradı ama bulamadı” sözleri kullanıldı.

#Muhammed Gümüşkaya
#Fenerbahçe
#Helsinki
3 yıl önce