|

Wim Kieft​: Dick Advocaat, güvenilmez bir insan

Hollanda Milli Takımı'ndan ayrılarak Fenerbahçe'ye gelen Dick Advocaat için eski futbolcu ve futbol yazarı Wim Kieft'ten bir eleştiri yazısı geldi.

Yeni Şafak
10:23 - 5/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:58 - 5/09/2016 Pazartesi
Diğer
Hollanda basını milli takımdaki görevinden ayrılıp Fenerbahçe'nin başına geçen Dick Advocaat'ı sert bir şekilde eleştirdi.
Hollanda basını milli takımdaki görevinden ayrılıp Fenerbahçe'nin başına geçen Dick Advocaat'ı sert bir şekilde eleştirdi.

Hollandalı eski futbolcu ve günümüzün futbol yazarı Wim Kieft, Vitor Pereira'nın ardından Fenerbahçe'nin başına getirilen Dick Advocaat hakkında şaşırtan bir yazı kaleme aldı.


De Telegraaf'daki köşesinde milli takımlarındaki görevlerinden ayrılan Marco Van Basten ve Dick Advocaat'ı eleştiren Kieft Sporx'te yer alan habere göre şu ifadeleri kullandı;


  • ''Eğer sorumluluk duygunuz varsa size güvenilen yerde kalırsınız. Hollanda Milli Takımı'nda ve federasyonda bunu sağlayacak liderlik yok. Advocaat'ın bu kadar kolay ayrılması da bunun sebebi. Ama bu adam (Advocaat) zaten güvenilirliğini kaybetti. Para için daha önce de sorumluluklarını bırakıp Belçika ve Avustralya'ya gitti. Sözünde durmadı. Dick güvenilmez bir insan. Van Basten de bu davranışıyla onun izinden gidiyor.''
Hatırlanacağı üzere Dick Advocaat, Fenerbahçe'den önce Hollanda Milli Takımı'nda danışmanlık görevini üstleniyordu. Sarı lacivertlilerden aldığı teklif sonrası milli takımı bırakma kararı alan Advocaat, 1 yıllık sözleşmeye imza atmıştı.








#Fenerbahçe
#Dick Advocaat
#Hollanda
#Wim Kieft
8 yıl önce