|

Teknofest başlamadan rekor kırdı: 20 bin başvuru geldi

Koronavirüs salgını ile hayatlarımız etkilenmiş olmasına rağmen gençlerin teknolojiye olan ilgisi giderek artıyor. Bu yıl Gaziantep'te düzenlenecek olan TEKNOFEST tüm olumsuzluklara rağmen rekor başvuruya ulaştı. Geçtiğimiz yıla göre başvuran sayısındaki artış dikkat çekerken bu yıl 20 bin 197 takım ile rekor kırıldı.

09:50 - 20/08/2020 Perşembe
Güncelleme: 10:13 - 20/08/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Teknoloji üreten bir Türkiye hayaliyle yola çıkan Teknofest'e gençlerin gösterdiği ilgi her geçen gün artarken birçok şehirden de genç mucitler yarışmaya geliştirdikleri ürünle başvuruyor.

  • Geçtiğimiz yıl 19 farklı alanda düzenlenen yarışma bu yıl yeni bir segmente de ev sahipliği yapıyor. Yapay zekadan, havacılığa, simülasyon sistemlerinden, otonom araçlara değin birçok farklı alanda düzenlenen yarışmaya bu yıl dahil edilen kategoriler de dikkat çekiyor.



Biyoteknoloji ve İnovasyon gibi yeni alanlar eklendi

Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak Gaziantep'te yapılması planlanan etkinliğin bir başka yeniliği de eklenen yeni alanlar oldu.

Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması, Tarım Teknolojileri Yarışması, Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması, Akıllı Ulaşım Yarışması, Eğitim Teknolojileri Yarışması, Helikopter Tasarım Yarışması, Jet Motor Tasarım Yarışması kategorileri eklendi.


Gaziantep'ten rekor başvuru geldi

  • Yarışmaya en çok katılım ise etkinliğin düzenleneceği şehir Gaziantep'ten geldi. Gaziantep'in ardıdann en çok başvuru yapılan iller listesi ise sırasıyla; İstanbul, Ankara, Konya, İzmir, Kayseri, Bursa, Kocaeli, Hatay ve Adana oldu.

Ödüller de dikkat çekiyor

Türkiye’de gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin arttırılmasını hedefleyen, bu alanda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 4 Milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği sağlandı.

TEKNOFEST 2020 Gaziantep'te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımları ise 3 Milyon TL'nin üzerinde ödül bekliyor olacak.

#Teknofest
#Gaziantep
#rekor başvuru
4 yıl önce