|

İsmail Kılıçarslan sancılı süreci Siyaseten'de anlattı: 28 Şubat sürecinde medya nasıl dizayn edilmek istendi?

00:46 - 29/02/2024 Perşembe
Güncelleme: 00:54 - 29/02/2024 Perşembe
Yeni Şafak

tvnet'te yayınlanan Siyaseten'de bu hafta 28 Şubat darbesi konuşuldu. Tüm yönleriyle ele alındığı darbenin medya boyutunu irdeleyen Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, darbe sürecinde medyanın nasıl dizayn edilmek istendiğini anlattı. Hürriyet gazetesinin 23 Şubat 1997'deki 'Amokachi'den ders' manşetini hatırlatan Yeni Şafak İnternet Yayın Yönetmeni Ersin Çelik'in sözleri üzerine konuşan Kılıçarslan, "Amokachi asla böyle bir şey söylememiştir. Hürriyet uydurmuştur. O dönem haber uydurma konusunda dünyaya ders veriliyordu." dedi. Dönemin din adına konuşan aktörleri İsmail Nacar, Zekeriya Beyaz, Yaşar Nuri Öztürk'ün mütedeyyin kesime hakaret etmek adına her gün televizyonlara çıkartıldığını belirten Kılıçarslan, "İpe sapa gelmez tartışmalarla Türkiye'yi bugünlere hazırlamaya çalıştılar." dedi. 28 Şubat'ın medya ayağının asla cezalandırılmadığını da sözlerine ekleyen Kılıçarslan, "Bugün hala geç değil. Yılmaz Özdil, Ertuğrul Özkök ve Fatih Altaylı orada." ifadelerini kullandı.

tvnet'te izleyicileriyle buluşan Siyaseten programı bu hafta 28 Şubat darbesi özel yayınıyla ekranlara geldi.

Türk siyasi tarihine post modern darbe olarak geçen 28 Şubat darbesini tüm yönleriyle ele alan Yeni Şafak İnternet Yayın Yönetmeni Ersin Çelik, Yeni Şafak yazarları İsmail Kılıçarslan ve Aydın Ünal, darbecilerin medyayı nasıl dizayn etmek istediğine de değindi.

Hürriyet gazetesinin 23 Şubat 1997'deki 'Amokachi'den ders' manşetini hatırlatan Yeni Şafak İnternet Yayın Yönetmeni Ersin Çelik'in sözleri üzerine konuşan Kılıçarslan, "Amokachi asla böyle bir şey söylememiştir. Hürriyet uydurmuştur. O dönem haber uydurma konusunda dünyaya ders veriliyordu." dedi.

Dönemin din adına konuşan aktörleri İsmail Nacar, Zekeriya Beyaz, Yaşar Nuri Öztürk'ün mütedeyyin kesime hakaret etmek adına her gün televizyonlara çıkartıldığını belirten Kılıçarslan, "İpe sapa gelmez tartışmalarla Türkiye'yi bugünlere hazırlamaya çalıştılar." dedi.

"Bu aşağılık heriflerin hiçbirinden hesap sormadık"

Darbe dönemi medyasının postal yalayıcılardan geçilmediğini sözlerine ekleyen Kılıçarslan, "Askerler ayaklarını uzatıyordu. Bunlar da askerlerin postallarını yalıyorlardı. Bunları salonlara topluyorlardı. Andıç veriyorlardı. Bunlar da teyit ediyorlardı üstelik. Bunlar da gelip koşa koşa gelip gazetelerinde başörtülü kızlara küfür edecek kıvama geliyorlardı. Fakat bu devran böyle sürer diye düşünüyorlardı. Haklı çıktı medyacılar. Bak askerler haklı çıkmadı. Nispeten iş adamları haklı çıkmadı. Nispeten o dönemde bu işe acayip destek olan STK'lar haklı çıkmadı. Onlardan bu oranda hesap soruldu. Ama bu aşağılık heriflerin hiçbirinden hesap sormadık. Bu hesap bu defter dürülmedi. Yetmedi yetmedi bu defter dürülmedi. Yetmedi, üstüne ayetlerimize zart zurt diyen Fatih Altaylı hala yani Habertürk'ten gidene kadar diyelim." dedi.

"Hala çok geç değil"

28 Şubat'ın medya ayağının asla cezalandırılmadığını da sözlerine ekleyen Kılıçarslan, "Bugün hala geç değil. Yılmaz Özdil, Ertuğrul Özkök ve Fatih Altaylı orada. Hala geç değil, bu adamların hak ettiklerini bulmaları için. En azından itibarlarının elinden alınması için hala çok geç değil." ifadelerini kullandı.


#28 Şubat
#Siyaseten
#tvnet
#Ersin Çelik
#İsmail Kılıçarslan
#Aydın Ünal
3 ay önce