|

tvnet'te 28 Şubat özel yayını! İsmail Kılıçarslan: Kamalist oligarşinin defterini daha dürmedik

Semih Bozkuş
23:45 - 28/02/2024 mercredi
Güncelleme: 00:13 - 29/02/2024 jeudi
Yeni Şafak

tvnet'in gündemin nabzını yoklayan programı Siyaseten bu hafta 28 Şubat darbesi özel yayınıyla ekranlara geldi. Türkiye siyasi tarihine post modern darbe olarak geçen 28 Şubat darbesine ilişkin konuşan Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, Kamalist oligarşinin defterinin daha dürülmediğini belirterek, "Defterlerini dürdürdüğümüzde 28 Şubat'ı konuşmaktan vazgeçebiliriz. 28 Şubat Kamalist oligarşinin darbesiydi ve bizim Kamalist oligarşinin defterini düreceğimiz vakit henüz gelmedi. O vakit gelseydi biz 28 Şubat yerine Gazze'yi ve Filistin'i konuşuyor olurduk. Hesap açık duruyor." dedi. Bazı siyasetçilerin ve gazetecilerin Kamalist oligarşiyi desteklediğini ifade eden Kılıçarslan, Türkiye'nin Kemalist oligarşiyle hesaplaşmadan rahat edemeyeceğini kaydederek, "Bakın Atatürk'le demiyorum. Atatürk'le demiyorum. Kemalist ideolojiyle diyorum. Tamam. Kimse sözlerimi çarpıtmaya kalkmasın Atatürk'le hesaplaşmanın bir saatten sonra Türkiye'ye herhangi bir getirisi olduğunu düşünmüyorum. Hatta Atatürk'le hesaplaşıyoruz diyen adamların Kemalizmi beslediğini düşünüyorum." dedi.

Türkiye başörtülülere yönelik baskıların, zulümlerin ve fişlemelerin yaşandığı karanlık 28 Şubat darbesinin ardından 27 yılı geride bıraktı.

Türk siyasi tarihine 'post modern darbe' olarak geçen 28 Şubat darbesi tvnet'te ekranlara gelen Siyaseten programında ele alındı.

Yeni Şafak İnternet Yayın Yönetmeni Ersin Çelik, Yeni Şafak Yazarları İsmail Kılıçarslan ve Aydın Ünal, cuntacıların 'bin yıl süreceğini' iddia ettikleri darbe sürecini değerlendirdi.

"Kamalist oligarşinin defterini daha dürmedik"

28 Şubat darbesine ilişkin konuşan Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, Kamalist oligarşinin defterinin daha dürülmediğini belirterek, "Defterlerini dürdürdüğümüzde 28 Şubat'ı konuşmaktan vazgeçebiliriz. 28 Şubat Kamalist oligarşinin darbesiydi ve bizim Kamalist oligarşinin defterini düreceğimiz vakit henüz gelmedi. O vakit gelseydi biz 28 Şubat yerine Gazze'yi ve Filistin'i konuşuyor olurduk. Hesap açık duruyor." dedi.

"Darbecileri aklamaya çalışan siyasetçilerimiz var"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında cuntacıları övdüğü, "28 Şubat'ın bir mağdurları daha var ki, onları anmazsak büyük bir haksızlığa neden olmuş oluruz. Emir-komuta zinciri içinde 28 Şubat davasında içeride insanlar yatıyor." ifadelerine değinen Kılıçarslan, "Görüyorum ki 'ya bir şey olmaz' diyerek aklamaya çalışan siyasetçilerimiz var. Türkiye, Kemalist oligarşiyle hesaplaşmadan rahat edemez. Türkiye'ye ferah yok. Bakın Atatürk'le demiyorum. Atatürk'le demiyorum. Kemalist ideolojiyle diyorum. Tamam. Kimse sözlerimi çarpıtmaya kalkmasın Atatürk'le hesaplaşmanın bir saatten sonra Türkiye'ye herhangi bir getirisi olduğunu düşünmüyorum. Hatta Atatürk'le hesaplaşıyoruz diyen adamların Kemalizmi beslediğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"27 Mayıs'ı hazırlayanlar CHP'lilerdi"

Programın devamında söz hakkı alan Aydın Ünal ise darbenin çıkış sürecine değindi. 27 Mayıs'ı hazırlayanların başta İsmet İnönü olmak üzere CHP'liler olduğunu ifade eden Ünal, "Sokakları karıştırdılar. Medyayı kullanarak abarttılar haberleri. İnsanlar öldü dediler, gençler öldü dediler. O darbeyi işte demokrasi bayramı olarak 80'lere kadar kutladılar Türkiye'de." dedi.



Türkiye'nin darbecilerin korkacakları bir hukuki zemini hazırlaması gerektiğinin altını çizen Ünal, "Savcıların, hakimlerin, darbecilerin önünde selam durmayacağı, onların brifinglerine gitmeyeceği bir cesur zemini inşa etmek zorundayız. Ve darbecilerin darbeye giriştikleri zaman tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi başlarına gelecekleri göze alacakları bir zemini oluşturmak zorundayız. Aksi takdirde yarın da darbe olur, seneye de darbe olur. Elli yıl, yüz yıl sonra da darbe olur. Biz 28 Şubat'ta bunu yapamadık. Yani evet içeride bazı generaller var ama yeterince bu ibretlik tabloyu çizemedik, oluşturamadık 15 Temmuz'da bunu yaptık. Allah'a çok şükür. Bu ülkede bundan sonra darbe yapmaya girişenler 15 Temmuz'daki akıbeti beklesinler. Yani her askerde Türkiye düşmanı her askerde bu duygu mutlaka olmalı. Bu korku mutlaka olmalı." ifadelerini kullandı.




#28 Şubat
#Darbe
#Post Modern
#Siyaseten
#Ersin Çelik
#İsmail Kılıçarslan
#Aydın Ünal
#tvnet
il y a 3 mois