|

İsmail Saymaz 'CHP'yi Allah korumuş' deyip anlattı: Serdar Sertçelik'i kaçıranlardan biri Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı

Hüseyin Berk
22:43 - 20/05/2024 Pazartesi
Güncelleme: 00:29 - 21/05/2024 Salı
Yeni Şafak

CHP yandaşı gazeteci İsmail Saymaz, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının kilit ismi firari itirafçı Serdar Sertçelik'i kaçıranlardan birinin CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı olduğunu açıkladı. "Çok büyük bir özensizlik var" diyen Saymaz, "CHP çok büyük bir skandaldan Allah'ın yardımıyla kurtulmuş" dedi.

Ankara Emniyeti'nin Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yaptığı operasyonun ardından örgütün iki numarası Serdar Sertçelik, gizli tanık yapıldıktan sonra elektronik kelepçe takılıyken önce bir restoranda tabancayla vurulmuş, sonra da yurt dışına kaçmıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür yardımcısı ile Sertçelik’in yaptığı telefon görüşmelerinde ise görevdeki ve önceki dönem görev almış bakanlara, AK Partili isimlere ve yargı mensuplarına kumpas hazırlığını yansıtan konuşma kayıtları ortaya çıkmıştı.

Sertçelik'in iddiaları sonrası başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 8 kişiden 7'si tutuklandı. Tutuklananlar arasında açığa alınan iki emniyet müdürü ve bir komiser de var.

"Serdar Sertçelik'i kaçıranlardan biri Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı"

Yaşananlar sıcaklığını korurken CHP yandaşı gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü TV canlı yayınında, Sertçelik'i kaçıranlardan birinin CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı olduğunu açıkladı.

"Kılıçdaroğlu'nun çevresine de sordum. Elbette ki iyi niyetle yapmıştı. Kriminal tiplerle temas kuracak bir adam değil ama orada büyük bir özensizlik var"
diyen Saymaz,
"CHP Genel Merkezi'nde makam verilmiş. Kılıçdaroğlu ve CHP çok büyük bir skandaldan da Allah'ın yardımıyla kurtulmuş. CHP açısından felaket olabilirmiş"
dedi.

#Ayhan Bora Kaplan
#Serdar Sertçelik
#Kemal Kılıçdaroğlu
#İsmail Saymaz
#CHP
24 gün önce