|

Mars'ın yüzeyine yolculuk, üstelik 3 boyutlu!

Mars'ın zirvesi Olimpos Dağı'nın tam 27,000 metre yüksekliğe sahip olduğunu biliyor muydunuz? Yani Everest'in 3 katından bile daha yüksek!

Yeni Şafak
16:50 - 11/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 16:52 - 11/07/2015 Cumartesi
Diğer

Geçtiğimiz günlerde

NASA, uzun zamandan beri beklenen

Mars Trek

projesini bizlerle buluşturdu.



1964 yılında NASA tarafından gönderilen Mariner-4'ten bugüne kadar geçen süre içerisinde Kızıl Gezegen'i ziyaret eden onlarca uydu, sonda ve keşif aracı tarafından elde edilen tüm bilgi ve verilerin fotoğraflarla birlikte derlenerek meraklılarına sergilendiği siteye

erişebilirsiniz.







Mantık aynı Google Earth mantığı. Yani faremizi dolaştırarak Mars'ı geziyor ve isimlendirilen yerlerin üzerine tıklayarak da bölgeye yönelik detaylı bilgi (ismi, ne olduğu, koordinat bilgileri vb. ) edinebiliyoruz. İster 2 istersek de 3 boyutlu olarak sürdürebildiğimiz gezintinin bize sağladığı bir diğer önemli avantaj ise dilersek 'bookmarks' sekmesinde toplanan alanlara tıklayarak bölgeye yönelik hem daha detaylı bilgiye ulaşılabilmemiz hem de istersek bilgisayarımıza indirerek 3B yazıcılarda modelleme yapabilmemiz.







Keza tools sekmesine tıkladığımızda da karşımıza çıkan alt seçenekler üzerinden halihazırda gezegen üzerinde bulunan görevli uydulara ve çalışmalarına erişebiliyoruz ya da zaman bilgilerini girerek Mars ile Güneş arasındaki açıları gerçek zamanlı olarak tespit edebiliyoruz.



Son olarak da en alttaki harita sekmesine tıklarsanız Mars'ın kutuplarını münferit olarak inceleyebileceğinizi hatırlatalım.



Mars'a yönelik çekilmiş en iyi tanıtım videolardan birisini de aşağıya koyduk, izlemenizi tavsiye ederiz:















#mars
#gezegen
#güneş sistemi
#bilim
#teknoloji
#nasa
9 yıl önce