|

Beşinci kol istavrozu

Halep’e bağlı Münbiç ilçesini işgal eden PYD, bölgede yaşayan Arap, Türkmen ve Kürtleri ‘Özgür Burma Muhafızları’ isimli misyoner örgüt vasıtasıyla Hıristiyan olmaya zorluyor. Öksüz ve yetimler üzerinde yoğunlaşan misyonerlerin kaçırdığı 50’ye yakın çocuktan haber alınamıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/10/2016 الأحد
Güncelleme: 21:04 - 15/10/2016 السبت
Yeni Şafak

Suriye PKK'sı PYD, Fırat'ın batısında işgal ettiği Münbiç'te yoğun misyonerlik faaliyeti yürütüyor. PKK-PYD himayesinde çalışan 'Özgür Burma Muhafızları' isimli misyoner örgüt, çalışmalarını özellikle yetim ve öksüz çocuklar üzerinde yoğunlaştırdı. Son 3 ayda 50'den fazla çocuğun yakınlarından alınarak, 'eğitim' gerekçesi ile bilinmeyen yerlere götürüldüğü bildiriliyor. Münbiç merkezli çalışan ve radikal görüşleriyle dikkat çeken misyoner örgüt, sağlık ve eğitim alanına özel önem veriyor. Hristiyan misyonerler onlarca çalışanıyla tüm bölgeyi tarayarak Esed, DAEŞ ve PYD ile yapılan savaşlarda anne babasını kaybeden çocukları 'eğitim' bahanesiyle yakınlarından koparıyor.





BROŞÜRDE SORU: 'TANRINIZ KİM?'


PYD ile birlikte bölgenin Hristiyanlaştırılması için mücadele veren örgüt, Münbiç ve çevresine çok sayıda Arapça broşürler dağıttı. Broşürlerin kapağında 'Tanrınız kim?' sorusu yeralırken, 'teslis' inancına dayalı uzun cevaplar eşliğinde Müslüman halk üzerinde propaganda yürütüyor. PYD denetimindeki bölgelerde misyonerlerin okullarda benzer faaliyet yürütmeleri de kendilerine sağlanan özel imkânlarla devam ediyor. Bölgede yalnızca son 3 ayda, anne ve babasını iç savaşta yitirmiş 50 çocuk kayıplara karıştı. Çoğunluğu Araplardan oluşan kayıp çocukların yakınları, çocukların organ tacirlerinin eline düşmüş olmasından endişe ediyor.



OYUNCAK VE TEDAVİ TAKTİĞİ


Özgür Burma Muhafızları'nın dağıttığı el ilanlarında ve örgüte ait internet sitesinde 'Türkiye'nin Suriye'de katliam yaptığı' tezi işleniyor. Türkiye karşıtı söylemleriyle dikkat çeken grup, bölge halkına “Türkiye sizi çarmıha gerecek” gibi provokatif duyurular yapıyor. Açtıkları kliniklerde ihtiyaç duyan kişileri ücretsiz tedavi eden misyonerler, çocuklara da oyuncaklar dağıtarak onları kendilerine ısındırmaya çalışıyor. Münbiç'te zamanla örgütün ağına düşen bazı Suriyeliler, bakmakta oldukları öksüz-yetim çocukları örgüte vermeyi kabul ediyor. Akrabaları tarafından örgüte sunulan çocuktan bir süre sonra haber alabilmek imkansızlaşıyor.


#Münbiç
#PYD
#Özgür Burma Muhafızları
#PKK
٪d سنوات قبل