|

Cerablus'a 20 bin kişi döndü

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Cerablus'un DAEŞ'ten temizlenmesiyle birlikte Suriye'ye dönüşler başladı. Gaziantep'in Karkamış ilçesinin Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, Cerablus'taki nüfusun 3 bin 500'den kısa sürede 20 bine ulaştığını söyledi.

Yeni Şafak
18:00 - 10/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 15:01 - 10/09/2016 Cumartesi
AA

Kocaaslan yaptığı açıklamada, harekatın başladığı günden itibaren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Cerablus için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.



İlçenin temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışmaların devam ettiğine işaret eden Kocaaslan, düzenli sağlık hizmeti verilemediğini, içme suyu ve elektriğin bulunmadığını ifade etti. Elektrik ve içme suyu konusundaki sıkıntının arife günü çözüleceğini aktaran Kocaaslan, Sağlık Bakanlığınca kurulan sahra hastanesinin de nüfusu hızla artan ilçe halkına hizmet vereceğini dile getirdi.



İlçenin ihtiyacını karşılayacak fırın için de son aşamaya gelindiğini vurgulayan Kocaaslan, zaman zaman Cerablus'a geçerek çalışmaları bizzat incelediklerini ve hayatın normale dönmeye başladığına şahitlik ettiklerini kaydetti.



'Bu daha başlangıç'

"Cerablus'un sıkıntısı, Karkamış ve Türkiye'nin sıkıntısı. Cerablus huzurlu olursa, biz de huzurlu oluruz. O yüzden en kısa zamanda Cerablus'u yaşanabilir bir kent haline getireceğiz. 3 gündür Cerabluslu kardeşlerimiz evlerine dönüyor. Onların mutluluğu, bizim mutluluğumuz. Fırat Kalkanı Harekatı öncesinde 3 bin 500'e kadar düşen Cerablus'un nüfusu, bugün 20 bine ulaştı ve çarşı pazar cıvıl cıvıl. Türkiye'ye hayranlıklarını anlatıyorlar ama bu daha başlangıç. Cerablus ile Karkamış, kaderi paylaşan iki ilçe. İnşallah Karkamış ve Cerabluslu her geçen gün daha huzurlu günlere kavuşacak."



İlçe halkının huzura kavuşmasından memnuniyet yaşadığını anlatan Kocaaslan, "Cerabluslu hemşehrilerimizle her zaman bir araya gelirdik ve her seferinde 'İnşallah bu bayram iyi olacak' diye temennide bulunurduk. Şimdi ise insanlar kendi yuvalarında, mutlu, huzurlu aileleriyle bayram yapacaklar. Hüzün yok, neşe var. Bunu insanların gözlerinden görebiliyorsunuz. Bu daha başlangıç. Bu bayram böyle olacak, bundan sonraki bayramlar daha coşkulu ve huzurlu olacak." diye konuştu.


Karkamış Belediyesi olarak ilçedeki enkazın kaldırılması ve temizlik çalışmaları konusunda destek verdiklerini bildiren Kocaaslan, bayrama kadar temizlik çalışmalarını tamamlanacağını ve Cerablus'un tertemiz cadde ve sokaklarıyla huzurlu bir bayrama gireceğini sözlerine ekledi.


#Cerablus
#Suriye
#Göç
#DAEŞ
#tÜRKİYE
#ÖSO
#Fırat Kalkanı
8 yıl önce