|

Darbe girişiminde BAE parmağı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'ye destek sağlayan uluslararı şebekeler bir bir gün yüzüne çıkıyor. İngiliz gazeteci David Hearst, darbe girişiminde Birleşik Arap Emirlikleri'nin rolü olduğunu iddia etti. İddiaya göre, Filistin'de El-Fetih üyesi Muhammed Dahlan'ın FETÖ'ye finansal destek sağladığı, hain kalkışma başarısız olunca ise, BAE'den kaçarak Mısır'a sığındığı belirtiliyor.

Yeni Şafak
14:00 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 15:02 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Yaser Arafat'ın ölümünden sorumlu tutulan El-Fetih üyesi Muhammed Dahlan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı darbe girişiminde aktif rol oynayacağını kapağına taşımıştı.
Yaser Arafat'ın ölümünden sorumlu tutulan El-Fetih üyesi Muhammed Dahlan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı darbe girişiminde aktif rol oynayacağını kapağına taşımıştı.

İngiltere'de yayın yapan The Guardian'ın eski editörü David Hearst, Türkiye'deki darbe girişiminde FETÖ'cü hainlerle Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) işbirliği içinde olduğunu iddia etti. Hearst BAE'nin darbeyi Muahmmed Dahlan üzerinden finanse ettiğini söyledi.



İngiltere'de yayın yapan The Guardian'ın eski editörü olan David Hearst, yönetici olarak da görev aldığı Middle East Eye'de önemli açıklamalarda bulundu.



Mısır'a sığındı


Hearst yaptığı açıklamada Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Türkiye'deki darbe girişimine parasal destek sağladığını öne sürdü. Darbe girişiminin başarısız olmasından sonra Muhammed Dahlan'ın BAE'den kaçarak Mısır'a sığındığı iddia edildi. BAE darbe girişiminden 16 saat sonra darbeyi kınadığını açıkladı.



Filistin'de doğan Muhammed Dahlan, El Fetih'in potansiyel lideri olarak görülüyor. Kirli ilişkiler ağı yüzünden Filistin'de çok sevilmeyen Dahlan, Türkiye'ye de karşı olan BAE tarafından bir süredir himaye ediliyordu. FETÖ'cü hainlerin darbe girişiminin başarısız olmasından sonra Mısır'a kaçtığı söyleniyor. Daha önceden Yaser Arafat'a suikast planı yaptığı yapmasıyla gündeme gelen Dahlan bu yüzden Filistin'den kaçmak zorunda kalmıştı.



Gerçek Hayat Dergisi 7 ay önce yazmıştı


BAE'nin Muhammed Dahlan üzerinden darbeyi finans etmesini Ocak ayında Gerçek Hayat Dergisi,

kapağıyla sayfalarına taşımıştı. Yaser Arafat'ın ölümünden sorumlu tutulan El-Fetih üyesi Muhammed Dahlan'a Erdoğan'ı devşirme işini ihale edildiği, ve bu hain plan için 70 milyon dolarlık bir bütçe ayrıldığı belirtilmişti. Müslüman Kardeşler'e yönelik olumlu politikası nedeniyle düşman bellenen AK Parti hükümetine zarar vermek için BAE'nin, Gezi Parkı eylemleri sırasında Dahlan üzerinden girişimlerde bulunduğu konuşulmuştu. Hatta Dahlan'ın, Mısır medyasına akıttığı parayla susturduğu ve bilerek İhvan'a karşı yayınlar yaptıldığı da o dönem konuşulan iddialar arasındaydı.



Mursi'ye yapılan darbeyi Erdoğan'a yapmayı hedeflediler


Gerçek Hayat'ta yayınlanan kapak dosyasında şu detaylar yer alıyor;



"BAE'nin siyasi kulislerden sızan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Muhammed Mursi'ye yapılan darbenin benzeri yapılması hedefleniyor. Ürdün istihbaratının da yer alacağı darbenin ilk aşaması Erdoğan için planlanan karalama kampanyası… Arap basınında başlatılacak kampanya dünya basınına taşınacak ve daha önceki Arap Baharı, Mısır ve diğer Ortadoğu ülkelerindeki politikaları bilenler için Dahlan projesi tanıdık gelecekti"












#BAE
#FETÖ
#Darbe
8 yıl önce